Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 14 juni 2000 Statenleden in actie voor Texelse vliegveld

TEXEL - Een vliegverbod boven Texel is uit den boze. Dat vinden de provinciale statenleden E. RommeI (VVD) en J.Bond (CDA). Zij willen voorkomen dat het Texelse vliegveld de dupe wordt van een motie die is aangenomen door de meerderheid van de Tweede Kamer, waarin het vliegen boven stiltegebieden verboden wordt.

'Texel is voor driekwart stiltegebied. Als de motie door minister Netelenbos wordt uitgevoerd, heeft dat verstrekkende gevolgen voor bet vliegveld. De minister is er echter zelf ook nog niet aan toe om de Kamermotie uit te voeren, omdat ze eerst uitgezocht wil hebben of er nog andere mogelijkheden zijn om bet vliegverkeer boven stiltegebieden te beperken.

Rommel en Bond hebben inmiddels vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten. "We hebben het er vorige week nog over gehad, omdat de provincie aan het overleg deelneemt." De twee statenleden van de partijen die in de kamer overigens tegen de motie waren, hopen dat GS nog enige invloed uit kunnen oefenen in Den Haag. "We willen in ieder geval dat er in Den Haag over nagedacht wordt."

Het vliegveld neemt in de eilandeconomie een niet onbelangrijke positie in, zo vinden de statenleden. Het is een toeristische trekpleister en vele beoefenaren van het parachutespringen maken van deze voorziening gebruik.(NHD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl