Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 14 juni 2000 Toekomstplan stad valt goed bij de bevolking

DEN HELDER - Afgaand op de reacties tijdens de inspraakavond over de toekomst van de gemeente, kan het merendeel van de ruim opgekomen bezoekers zich in de plannen vinden. Al was er, zeker ten aanzien van de toekomst van de haven, forse kritiek. De bijeenkomst was gisteren in de schouwburg.

In het, afgelopen half jaar is met een groot aantal mensen gewerkt aan de totstandkoming van de zogenaamde strategische visie van de stad voor het jaar 2015. De keuze viel op een prettige woon- en leefstad met voldoende groen en voorzieningen.

De bevolking van ‘Helder aan zee', zoals Den Helder moet gaan heten, mocht zich er gisteravond over uitspreken en deed dat in ruime mate. Duidelijk werd dat het gezelliger en herkenbaarder maken van de binnenstad van cruciaal belang is voor veel inwoners. Knusser centrum, meer terrassen en aansprekender gebouwen met een fraaie architectuur stond bij menigeen hoog op het verlanglijstje. Ook bij burgemeester W.Hoekzema, uit wiens koker het maken van het plan komt.

Het bebouwen van de ruimte tussen het station en het Marsdiep vervult in die opzet een belangrijke rol.(NHD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl