Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 9 juni 2000
Overheid doet zelfonderzoek

DEN HAAG - De komst van de informatierevolutie dwingt de overheid tot zelfonderzoek. Staatssecretaris Rick van der Ploeg brengt de vragen in beeld. Van politieke partijen verwacht hij voor de volgende verkiezingen antwoorden.

De overheid loopt met zijn wet- en regelgeving dikwijls achter de feiten aan. Centrale sturing, complexe besluitvormingsprocessen, lange doorlooptijden en ingewikkelde overlegstructuren maken dat de overheid vaak te laat is met zijn reactie op maatschappelijke ontwikkelingen.

De komst van de informatiemaatschappij maakt dat probleem alleen maar nijpender. De samenleving verandert steeds sneller en nieuwe initiatieven springen her en der als paddenstoelen uit de grond.

Het kabinet heeft staatssecretaris Rick van der Ploeg van Cultuur gevraagd de gevolgen voor het overheidsbeleid in kaart te brengen. 'Daarmee ben ik nu in stilte bezig, want het ligt nogal gevoelig', zo verklaarde hij gisteren tijdens een congres over de nieuwe economie van Fenit, de brancheorganisatie van bedrijven in de informatie- en telecommunicatiesector. (FD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl