Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 13 juni 2014 Basisschoolleerlingen Noord-Holland Noord aan de slag met Duurzame Energie Techniek

De Maritime Campus Netherlands (MCN) is een samenwerkingsverband tussen onderzoeksinstellingen, onderwijsinstellingen (VMBO tot en met WO), ondernemers en overheden.

Doelstelling is het duurzaam vergroten en versterken van de economische infrastructuur in Noord-Holland Noord door het opzetten, ontwikkelen, uitbouwen en (waar)borgen van een internationaal Marien, Maritiem en Milieutechnologisch cluster in - en vanuit Den Helder. Het delen van kennis in de meest ruime zin van het woord, waaronder het technisch onderwijs, speelt hierbij een belangrijke rol. Een van de speerpunten van de MCN-activiteiten is jonge kinderen al vroeg te interesseren voor duurzame techniek.

ATO heeft in dit kader het initiatief genomen om kinderen van basisscholen op een actieve manier kennis te laten maken met Duurzame Energie Techniek. Het project sluit aan bij het besluit om binnenkort Wetenschap en Techniek als vak op de basisscholen in te voeren.

De opzet van het project heeft geleid tot een unieke samenwerking tussen het ROC Kop van Noord-Holland en de deelnemende basisscholen.

In het voortraject zijn verschillende basisscholen in de kop van Noord Holland benaderd en voorzien van een pakket met materialen. De basis van deze pakketten werd gevormd door technieken gebaseerd op windenergie, zonne-energie en brandstofceltechnologie, met daarnaast een aantal ondersteunende materialen om de toepassing van de techniek vorm te kunnen geven.

De vraag aan de leerlingen en leerkrachten van de basisscholen was, om uitgaande van de pakketten, na te denken wat je met de duurzame technieken zou kunnen doen (denk b.v. aan verlichten van huizen, parken, straten en/of het aandrijven van voertuigen of machines) en dit te laten zien in een maquette.

Deze maquettes worden 26 juni 2014 gepresenteerd en beoordeeld door een jury die bestaat uit de Wethouder Onderwijs Den Helder (op dit moment mevrouw Turnhout - van den Bosch), dhr. Ton Hoff (voormalig directeur ECN) en iemand uit het basisonderwijs. Aan de 3 groepen met het meest aansprekende idee / uitvoering zal een prijs worden uitgereikt.

Omdat alle gebruikte materialen op de basisscholen blijven, kunnen zij deze ook de komende jaren gebruiken in de technieklessen en/of thema’s.

Hier wordt geinvesteerd in uw toekomst. Dit project is mede mogelijk gemaakt met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie. (Bron: ATO Noord Holland)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl