Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 13 april 2016 Sint Maartensvlotbrug eerste kern met ondergrondse restafvalcontainers

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Vrijdag 8 april 2016 is de laatste keer dat in Sint Maartensvlotbrug de grijze afvalcontainer bij de huizen wordt opgehaald om geleegd te worden. Voortaan doen de inwoners hun restafval in twee ondergrondse containers in het dorp.

Die containers zijn er gekomen op wens van de inwoners zelf. Wethouder Sigge van der Veek en initiatiefnemer Piet Koppers luiden de komst van de ondergrondse containers vrijdagmorgen om 9.15 uur officieel in.

De inwoners van Sint Maartensvlotbrug kregen onlangs, net als het overgrote deel van Schagen, een extra rolcontainer voor plastic, lege pakken en blik. Die container is zwart, met een oranje deksel. Voortaan zou die container een keer per vier weken worden geleegd en de grijze container ook. Dat vonden de mensen in Sint Maartensvlotbrug maar niks. Zij namen zelf het initiatief om de grijze container te vervangen voor twee ondergrondse restafvalcontainers in Sint Maartensvlotbrug. Daarmee blijft het aantal containers bij huis gelijk staan op twee: een groene en een zwarte met oranje deksel. En kunnen de mensen zelf bepalen wanneer zij hun restafval weggooien. Met gebruik van het afvalpasje dat elke inwoner van Sint Maartensvlotbrug krijgt.

De eerste ondergrondse container is de huidige textielcontainer (aan de Gerrit van der Sluijsstraat) en de tweede is op een nieuwe locatie ter hoogte van de hoek: Gerrit van der Sluijsstraat – Rembrandtlaan.

Gemeente Schagen en HVC werken graag mee aan dit breed gedragen verzoek van de inwoners van Sint Maartensvlotbrug. De twee ondergrondse restafvalcontainers zijn er nu, onder de voorwaarde dat deze inzameling van het restafval voor geheel Sint Maartensvlotbrug zal gelden. Daarom is deze week van 4 april 2016 tot 8 april 2016 de ondergrondse textielcontainer omgezet naar een ondergrondse restafvalcontainer. En staat op de hoek Gerrit van der Sluijsstraat – Rembrandtlaan een tijdelijke bovengrondse restafvalcontainer. Die wordt later omgezet naar een definitieve ondergrondse restafvalcontainer. Op dat moment krijgen de inwoners ook hun toegangspasjes. Tot die tijd is de toegang mogelijk zonder pasjes. HVC zorgt ervoor dat de twee ondergrondse restafvalcontainers op tijd worden geleegd.

Na het legen van de grijze restafvalcontainer op vrijdag 8 april 2016 wordt deze definitief ingenomen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl