Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 15 januari 2016 Hollands Kroon maakt het mogelijk om slapende vergunningen in te trekken

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - De gemeente verleent jaarlijks meerdere omgevingsvergunningen, waarvan een groot deel betrekking heeft op bouwplannen. In de meeste gevallen wordt vrij snel na de verlening van een vergunning gestart met de bouw. Maar het komt voor dat er geen, of pas na lange tijd, gebruik wordt gemaakt van een vergunning. Dit noemen we 'slapende vergunningen'. Het college heeft daarom een aantal regels opgesteld waardoor zogenoemde slapende vergunningen ingetrokken kunnen worden.

Vernieuwde woningbouwprogramma's

De gemeente wordt doorlopend geconfronteerd met nieuwe eisen en wensen voor woningbouwprogramma's. Denk onder andere aan het creëren van mogelijkheden voor passende nieuwbouwwoningen voor inwoners van de gemeente en daarnaast de realisatie van extra woningen voor vluchtelingen die een verblijfsvergunning verkregen hebben. Oude vergunde bouwplannen die niet in uitvoering gebracht zijn of worden, kunnen de mogelijkheden om in te spelen op veranderingen in de woningbouwbehoefte in de weg staan.

Voorkomen van ongewenste situaties

Door slapende vergunningen in te trekken wil het college voorkomen dat er situaties ontstaan die in strijd zijn met nieuwe wet- en regelgeving.

Bijvoorbeeld dat inwoners in een nieuwbouwwoning gaan die niet voldoende voldoet aan de nieuwste regels voor isolatie of brandveiligheid. Ook voorkomt het intrekken dat omwonenden na jaren verrast worden door onverwachte bouwactiviteiten.

Intrektermijnen

Voor het intrekken van de slapende vergunningen houden we de volgende termijnen aan:

Op overheid.nl vindt u de bekendmaking van de nieuwe beleidsregels.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl