Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 04 November 2004 Provinciegeld voor Stadshart, Nieuw Den Helder Centrum en Stelling

Verdeling ISV-budget 2005 - 2009

De provincie Noord-Holland heeft Den Helder (voorlopig) een bedrag van Ä 2,4 miljoen in het vooruitzicht gesteld om de komende vijf jaar te investeren in de woon- en leefomgeving. Het gaat om fysieke ingrepen, die tegelijk positieve effecten moeten hebben voor het sociale klimaat, de veiligheid en de economie. De gemeente geeft met het geld prioriteit aan het Stadshart, Nieuw Den Helder Centrum en de Stelling van Den Helder. Wij krijgen dit geld niet zomaar; hiervoor moeten we wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.

De provincie betaalt het geld uit het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV). De gemeente moet in een zogeheten meerjarenontwikkelingsprogramma (MOP) aangeven waarvoor zij geld wil gebruiken. Dat programma ligt er inmiddels. Voordat we dit definitief indienen bij de provincie kunt u er op reageren. Daarvoor ligt het voor iedereen ter inzage. Vijf (pilot)gemeenten kunnen bovendien in aanmerking komen voor een bonus op de ISV-gelden door een zogeheten uitvoeringsprogramma voor wonen, welzijn en zorg op te stellen. Dat is geregeld in de provinciale Stimuleringsregeling Wonen, Welzijn en Zorg 2003- 2007 (WWZ). Den Helder heeft hiervoor ook een verzoek ingediend.

Verdeling budget in Den Helder

In het concept-MOP staat welke plannen de gemeente heeft voor stedelijke vernieuwing waarbij sociale en economische aspecten zijn meegenomen. Zoals gezegd krijgen drie plannen prioriteit: Stadshart, Nieuw Den Helder Centrum en de Stelling van Den Helder.Van het ISV-geld is Ä 1,2 miljoen voor het Stadshart gereserveerd, Ä 1,1 miljoen voor Nieuw Den Helder Centrum en Ä 0,1 miljoen voor de Stelling. In het concept-MOP kunt u lezen hoe de gemeente het geld wil besteden. Dit stuk en de daarin opgenomen projectenlijst dient ook om nog meer geld voor de plannen te krijgen, anders dan via het ISV en/of van andere instanties.

Ter inzage

Het concept-meerjarenontwikkelingsprogramma ligt ter inzage tot 1 december 2004 bij

Tot 1 december 2004 kunt u schriftelijk uw reactie op het concept- meerjarenontwikkelingsprogramma sturen naar het college van Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. De gemeenteraad stelt uiteindelijk het MOP vast.

Hoe kom ik aan zo'n MOP?

Deze week hebben wij het concept-MOP naar diverse organisaties en instellingen gestuurd. Heeft uw organisatie geen exemplaar gekregen, maar wilt u er wel een ontvangen, vraag 'm dan aan bij bureau Communicatie, telefoon (0223) 678194. U kunt het concept ook downloaden via deze site onder projecten.

Informatie

Voor meer informatie over het concept-meerjarenontwikkelingsprogramma kunt u contact opnemen met de heer W. WienstroŽr van bureau Strategische projecten, telefoon (0223) 671872, de heer J. Dito van de afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving, telefoon (0223) 678620, en/of de heer H. van Leeuwen van de afdeling Bestuur, Communicatie en FinanciŽn, telefoon (0223) 678173. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl