Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 15 Juni 2004 Onderzoek naar de toekomst van het station en de Spoorbuurt en omgeving

De gemeente Anna Paulowna laat onderzoeken hoe de Spoorbuurt, het station en het bedrijventerrein Kruiswijk kunnen worden aangepast aan de wensen van bewoners, bedrijven, overheid en andere belanghebbenden.

De gemeente wil weten hoe de bewoners van de Spoorbuurt en omgeving hun woonomgeving waarderen en wat hun ideeën zijn voor de toekomst. Het gaat om de sociale kwaliteit van de woonomgeving (leefbaarheid, toegankelijkheid, voorzieningen, enz). Daarbij zijn het gebruik van de ruimte en de economische mogelijkheden een belangrijk aandachtspunt. Het resultaat van het onderzoek wordt eind oktober verwacht. Vervolgens wordt een conceptprogramma voor herstructurering van de Spoorbuurt en omgeving opgesteld.

Station

Het gemeentebestuur van Anna Paulowna vindt al geruime tijd dat het station van Anna Paulowna en de stationsomgeving onvoldoende kwaliteit hebben. Het stationsgebouw en -loket zijn gesloten waardoor er negatieve effecten ontstaan op het station en in de directe omgeving ervan. Bedrijven in de buurt kunnen niet uitbreiden of moderniseren en leveren in toenemende mate hinder op.

Daarbij vergrijst de buurt; bewoners zijn relatief ouder dan in de rest van Anna Paulowna en het ontbreekt aan voorzieningen die daarop inspelen. Er is sprake van een weinig doelmatig gebruik van de ruimte in relatie tot wonen.

Arcadis en Primo

De gemeente is van plan om die situatie te herzien en heeft Arcadis en PRIMOnh in de hand genomen. Arcadis is een internationale adviesorganisatie voor ruimtelijke vraagstukken. PRIMOnh is het provinciale instituut voor sociale vraagstukken in Noord-Holland. Beide organisaties werken samen om informatie te verkrijgen die moeten leiden tot een programma van eisen voor de Spoorbuurt en omgeving. Arcadis richt zich daarbij op de kwantitatieve gegevens over economie en ruimtegebruik. PRIMOnh richt zich op de beleving van de ruimtelijke en sociale omgeving. Deze informatie geeft inzicht in de kansen die het gebied heeft voor de toekomst. Het onderzoek kost circa een ton en wordt volledig gefinancierd door de Provincie Noord-Holland.

Enquêtes

Arcadis houdt onder meer een enquête en PRIMOnh voert gesprekken met bewoners en andere betrokkenen. Bovendien wordt er eind september in het gemeentehuis een ‘Toekomstwerkplaats’ gehouden, waarin samen met de geïnterviewden plannen worden gemaakt. De enquêtes en de gesprekken vinden plaats in juni en juli. De huishoudens in de Spoorbuurt (gebied begrensd door de Molenvaart, de spoorlijn en de Nieuweweg tot en met huisnummer 61) krijgen in de week van 21 tot en met 25 juni een enquêteformulier toegestuurd. De gesprekken beginnen ook in deze week. Voor de gesprekken is een willekeurige selectie gemaakt van circa 25 personen. (Bron: Gemeente Anna Paulowna)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl