Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 12 Mei 2004 Veel animo voor subsidieregeling bedrijventerreinen

De provincie wil het vestigingsklimaat voor bedrijven in Noord-Holland Noord verbeteren door bestaande bedrijventerreinen te moderniseren en beter bereikbaar te maken. Hiervoor is 23,5 miljoen euro subsidie voor een periode van vier jaar beschikbaar gesteld. De belangstelling voor subsidieregeling voor Herstructurering en Innovatief Ruimtegebruik op Bedrijventerreinen in Noord-Holland (HIRB) is groot. Tot 1 mei 2004 zijn 40 aanvragen ingediend, met totaal 14,6 miljoen euro aan gevraagde subsidie. Het grootste deel daarvan zijn onderzoeken naar verbeteringsmogelijkheden op bedrijventerreinen. Een kwart bestaat uit grote herinrichtingsprojecten waarbij de subsidievraag meer dan een miljoen euro bedraagt.

Voor 2004 is € 5,8 miljoen euro beschikbaar. De nu ingediende aanvragen zullen worden beoordeeld door een hiervoor in het leven geroepen beoordelingscommissie, bestaande uit vertegenwoordigers van diverse maatschappelijke organisaties in Noord-Holland, waaronder MKB-Nederland, Samenwerkende Kamers van Koophandel en Fabrieken, Milieufederatie Noord-Holland, Stichting Businesspark Belangen. Ook het Ministerie van Economische Zaken en een hoogleraar van de TU Delft participeren in deze commissie.

Het accent van de HIRB ligt op het zo optimaal mogelijk benutten van de ruimte, waarvoor een doelstelling van 15% ruimtewinst geldt. Daarnaast moet er invulling worden gegeven aan goede bereikbaarheid, zorgvuldig beheer, vernieuwing in technologie, duurzaamheid en veiligheid.

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland zullen nog voor de zomervakantie een besluit nemen op de eerste inschrijving. Projecten die bij de eerste inschrijving niet gehonoreerd zijn kunnen, na eventuele verder uitwerking hun project bij een volgende inschrijving weer indienen.

Meer info www.noord-holland.nl (bron: prov. nh)

TransGEO

Wilt u actuele informatie over bezetting en kenmerken van kavels op diverse bedrijventerreinen? Dat kan, op de TransGEO website (www.transgeo.nl) kunt u de vestigings-mogelijkheden voor uw bedrijf nader bekijken en de actuele bezetting en kenmerken van kavels op bedrijventerreinen raadplegen. Dit werkt via een combinatie van databases en geografische kaarten.

Bedrijventerreinen in de Regio Kop van Noord-Holland:

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl