Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 02 Maart 2004 Informatiebijeenkomsten - 23,5 miljoen voor bedrijventerreinen

Op 4 en 10 maart 2004 vinden respectievelijk in Alkmaar en Amsterdam informatiebijeenkomsten plaats over de subsidieregeling Herstructurering en Innovatief ruimtegebruik op Bedrijventerreinen (HIRB). Met deze regeling stelt de provincie Noord-Holland Ä 23,5 miljoen beschikbaar voor het efficiŽnt inrichten van bestaande bedrijventerreinen en voor de aanleg van nieuwe terreinen.

Het creŽren van gunstige vestigingsvoorwaarden voor bedrijven is een van de speerpunten in de nieuwe provinciale Economische Agenda 2003-2007 met de titel: Koersen op kennis en kwaliteit. Om bedrijven te motiveren zich in Noord-Holland te vestigen zijn goed bereikbare bedrijventerreinen nodig met kwalitatief hoogwaardige voorzieningen.

Voor gedeputeerde Hans Schipper staat het realiseren van bestaande terreinen voorop. 'Het streven is om voor 2007 duizend hectare bestaande bedrijventerreinen op te knappen en daarbij 15% ruimtewinst te realiseren. Dat is een enorme klus. Laten we ons daar eerst op richten voordat we beginnen met het aanleggen van nieuwe terreinen. Het is in Nederland woekeren met de ruimte en dus moet er zorgvuldig naar ruimtegebruik gekeken worden', aldus Schipper, die op 4 en 10 maart zijn visie verder toelicht.

Op de bijeenkomsten geeft de provincie een toelichting op de regeling en voorbeelden van projecten die voor subsidie in aanmerking komen. De subsidiemogelijkheden van de provincie worden steeds belangrijker, omdat de subsidies vanuit het ministerie van Economische Zaken voor bedrijventerreinen niet langer beschikbaar komen voor gemeenten in Noord-Holland Noord.

Projecten kunnen worden ingediend door gemeenten, bedrijven en andere belanghebbende organisaties tot 1 mei 2004. Bij het beoordelen van aanvragen let de provincie op: efficiŽnt ruimtegebruik, bereikbaarheid, parkmanagement (beter beheer van het terrein), innovatie en vernieuwing in milieu en technologie, duurzaamheid bij de inpassing van bedrijven in de omgeving en veiligheid.

Meer informatie over de subsidieregeling kunt u opvragen bij de afdeling subsidies, tel. 023-5143500.

De bijeenkomst op 4 maart vindt plaats van 15.00 tot 17.00 uur in het gebouw Kamer van Koophandel Noordwest-Holland, Comeniusstraat 10 te Alkmaar.

De bijeenkomst op 10 maart vindt plaats van 15.00 tot 17.00 uur in het gebouw van het Congrescentrum van Dexia Bank Nederland, Piet Heinkade 55 te Amsterdam (grenst aan Passenger Terminal Amsterdam).

Programma

(bron: prov. nh)

TransGEO

Wilt u actuele informatie over bezetting en kenmerken van kavels op diverse bedrijventerreinen? Dat kan, op de TransGEO website (www.transgeo.nl) kunt u de vestigings-mogelijkheden voor uw bedrijf nader bekijken en de actuele bezetting en kenmerken van kavels op bedrijventerreinen raadplegen. Dit werkt via een combinatie van databases en geografische kaarten.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl