Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 17 Februari 2004 Bewoners verfraaien pleintje Rembrandtstraat Den Helder

Bewoners van de Rembrandtstraat en het 'Rembrandtplein' hebben samen met de gemeente voor een facelift van het plein gezorgd. Woensdag 25 februari legt wethouder E.J. Vos Brandjes samen met de bewoners de laatste hand aan de opknapbeurt. Dat gebeurt door het aanbrengen van beplanting onder de bomen.

Renovatie van het pleintje was hard nodig. De slechte bestrating, zwerfvuil, 'overgekookte' beplanting en een verrotte bank waren de bewoners een doorn in het oog. Vorig jaar togen ze aan de slag en verzochten de gemeente hen daarbij te begeleiden. Dat is ook gebeurd. De bewoners hebben samen met wijkconciŽrge F. Forrer een renovatieplan opgesteld. Resultaat daarvan is nu een prachtig opgeknapt pleintje. Zo is nieuwe bestrating gelegd met in het midden het motief van een windroos. Dit is gebeurd met gebruikte klinkers.

De bestratingskosten zijn betaald uit het budget van de wijkconciŽrge. De afdeling Stadsbeheer heeft drie sierperen ter beschikking gesteld en verdeeld over het plein geplant, inclusief drainage. In het midden van het plein en in de Rembrandtstraat zijn lichtmasten met een nostalgisch armatuur geplaatst. Ter opfleuring zijn ook nog drie (gebruikte) polyester bloembakken neergezet en zijn parkeerremmers aangebracht rond het pleintje.

Na deze opknapbeurt nemen de bewoners het beheer van het Rembrandtplein over van de gemeente. Dit wordt vastgelegd in een beheerscontract dat beide partijen woensdag 25 februari ondertekenen (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl