Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 25 September 2003 Onverwachte sluiting energiepremie treft actie Energie in de Kop

Het Ministerie van VROM heeft op 15 september bekend gemaakt de Energiepremieregeling 2003 per 16 oktober voortijdig te sluiten. Door het succes van de energiepremieregeling is het budget voor 2003 namelijk uitgeput. Hoe de Energiepremieregeling in 2004 eruit komt te zien is nog niet bekend. De verwachting is wel dat op de Energiepremieregeling 2004 fors bezuinigd gaat worden.

Deze rijksmaatregel treft ook de actie ’Energie in de Kop’ van de gemeenten in de Kop van Noord-Holland. Tijdens deze actie wordt aan particuliere woningbezitters een pakket voor energiebesparing van de woning aangeboden. Dit pakket bestaat uit een volledig vergoed energiebesparingsadvies voor de woning (EPA) en voor wie dat wil ondersteuning bij het uitvoeren van energiebesparende maatregelen. De energiepremie is erg belangrijk voor deze actie. De vergoeding van de EPA en de kortingen op de aanschaf van energiebesparende maatregelen bestaan uit energiepremie. Dus voor particuliere woningbezitters in de Kop van Noord-Holland geldt: wie nog mee wil doen moet snel zijn.

Voor een EPA geldt dat de energiepremie alleen nog wordt uitgekeerd als de EPA uiterlijk op 15 oktober 2003 is aangevraagd en binnen 13 weken wordt uitgevoerd. Voor alle inwoners die nog geen EPA hebben aangevraagd betekent dit dat de EPA-aanvraag uiterlijk op 15 oktober 2003 binnen moet zijn bij Energie in de Kop, Antwoordnummer 77, 1740 VB Schagen. De aanvragen voor EPA’s worden in volgorde van binnenkomst behandeld. In principe wordt elke aanvraag die vóór de genoemde datum binnenkomt in behandeling genomen en binnen 13 weken uitgevoerd.

Ook inwoners die reeds een EPA hebben laten uitvoeren en overwegen om energiebesparende maatregelen te treffen zullen snel moeten besluiten. Voor de energiebesparende maatregelen geldt dat energiepremie alleen nog wordt uitgekeerd als de koopovereenkomst of opdrachtverlening uiterlijk op 15 oktober 2003 gesloten is. Tevens geldt dat de maatregel binnen 13 weken na aankoop / opdracht wordt uitgevoerd. De aankoop / opdracht moet aantoonbaar gesloten worden met de aannemer, installateur of leverancier van de maatregel.

Om subsidie te ontvangen voor een EPA of energiebesparende maatregelen moet het energiepremie-aanvraagformulier binnen 13 weken na de uitvoering en uiterlijk op 15 januari zijn ingediend bij het energiebedrijf.

Voor meer informatie over de sluiting van de Energiepremie 2003 kunt u terecht bij Milieu Centraal: 0900-1719 of op www.vrom.nl/energiepremie. Voor informatie over wijzigingen van de actie Energie in de Kop kunt u terecht op www.energieindekop.nl.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl