Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 13 Mei 2003 Niedorp ontwikkelt een toekomstvisie

De gemeente Niedorp heeft een bijzonder positie in de regio. Het vormt het groene hart van de Kop van Noord-Holland. Dit betekent dat mensen hier graag willen wonen, werken en recreŽren. Niet al deze wensen kunnen worden vervuld. Om zoveel mogelijk tegemoet te kunnen komen aan alle ruimtelijke behoeften van inwoners en bezoekers wordt voor de gemeente Niedorp een ruimtelijke toekomstvisie opgesteld.

Met ruimtelijke ontwikkelingen heeft iedereen te maken: ondernemers en bestuurders, jongeren en ouderen, winkeliers, natuurliefhebbers, huizenbezitters, vakantiegangers enz. Het gaat de gemeente er om in samenspraak met alle betrokkenen vast te stellen wat zij willen en hoe dat wordt vertaald in een breed gedragen ruimtelijke toekomstvisie.

Het gemeentebestuur wil nog dit jaar een visie vastleggen waarin:

Wat is een ruimtelijkje Toekomstvisie

Een ruimtelijke Toekomstvisie wordt ook wel wel Structuurvisie genoemd. Voor Niedorp betekent dit dat wordt beschreven hoe de gemeente zich de komende 15 jaar mag en mogelijk zal ontwikkelen. Er wordt in beeld gebracht waar in de toekomst wonen, werken, natuur, recreatie mogelijk zijn. Daarnaast vormt het een vertaling van de ambitie van de gemeente. In het plan wordt ook rekening gehouden met het beleid van onder andere de provincie Noord-Holland. Uiteindelijk dient de Structuurvisie als een leidraad voor herzieningen van ruimtelijke plannen zoals het bestemmingsplan voor het buitengebied en de dorpen.

Waarom een gemeentelijke structuurvisie

De gemeente heeft behoefte aan een ruimtelijke visie voor haar hele grondgebied. Een ruimtelijke toekomstvisie is hiervoor een uitgelezen instrument, omdat:

  1. het kan fungeren als toets voor nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen
  2. het wenselijke en niet-wenselijke ontwikkelingen benoemt in de sfeer van woningbouw, bedrijventerreinen, winkelvestigingen en recreatie
  3. het kan dienen als draaiboek voor projecten op het gebied van woningbouw, werkgelegenheid, zorg, onderwijs, toerisme, recreatie en leefbaarheid van de kernen.

De gemeente wil graag met u praten

Het gemeentebestuur wil nadrukkelijk de inwoners van Niedorp betrekken bij de planvorming. Het verwacht hiermee betrokkenheid en draagvlak te ontwikkelen door inwoners en belangen-groeperingen tijdig te informeren en mee te laten denken over de toekomst van Niedorp.

Het gemeentebestuur hoopt daarbij op een kritische en creatieve houding, immers er staat nog niets vast zodat iedereen ruimschoots de gelegenheid krijgt om ideeŽn kenbaar te maken. Dat kan al op de bewonersavonden van 19 en 20 mei aanstaande in 't Veld en Winkel.

19 mei: Informatie-avond 't Veld
De inwoners van de dorpen Barsingerhorn, Haringhuizen, Kolhorn, Lutjewinkel, Oude Niedorp, 't Veld en Zijdewind zijn vanaf 19.45 uur hartelijk welkom in De Vriendschap" aan de Rijdersstraat in 't Veld.

20 mei: Informatieavond Winkel
De inwoners van de dorpen Nieuwe Niedorp en Winkel zijn vanaf 19.45 uur hartelijk welkom in Cafť 't Centrum aan de Dorpssstraat in Winkel.

Schriftelijk reageren ook mogelijk

Indien u naar aanleiding van de informatie-avond nog opmerkingen of ideeŽn heeft en deze het gemeentebestuur onder de aandacht wilt brengen, dan kunt u uw schriftelijke reactie sturen naar het college van burgemeester en wethouders van Niedorp, Postbus 6, 1733 ZG Nieuwe Niedorp.

Structuurvisie Niedorp ter inzage

Voor hen die wellicht nu al wat meer wilt weten of straks de informatie-avonden niet kunnen bezoeken, is er de mogelijkheid de Structuurvisie in te zien in het gemeentehuis en de bibliotheek (gedurende de openingstijden).

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl