Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 14 December 2001 Kwaliteitshandvest Wonen Noord-Holland

Kwaliteit is niet belangrijk. Belangrijk is de kwantiteit van de kwaliteit

Op 17 december aanstaande overhandigt gedeputeerde Meijdam het ontwerp van het Kwaliteitshandvest Wonen Noord-Holland aan staatssecretaris Remkes. Het Kwaliteitshandvest is opgesteld door de provincie, samen met het ROA (Regionaal Ontwikkelingsorgaan Amsterdam), AEDES (de koepel van woningcorporaties) en een aantal grotere gemeenten.

Aan het Kwaliteitshandvest werkten de volgende gemeenten mee: Amsterdam, Zaanstad, Alkmaar, Beverwijk, Haarlem, Heerhugowaard, Heemskerk, Hilversum, Velsen en Den Helder, Langedijk.

De woonconsument vraagt steeds meer kwaliteit. Een groot deel van het bestaande woonaanbod en de nieuwbouw komt hier nog onvoldoende aan tegemoet. Er zal een grote kwaliteitssprong gemaakt moeten worden, waarbij het niet alleen gaat om woningen maar ook om de woonomgeving.

Het Kwaliteitshandvest heeft als doel een brede maatschappelijke discussie over kwaliteit van wonen los te maken en het kwaliteitsstreven te laten doorwerken in regionale en lokale plannen.

Noord-Holland kent al sinds jaar en dag een gespannen woningmarkt (in de koop- èn de huursector), waardoor voorkeuren van bewoners niet goed tot hun recht komen. Bij de woningbouw wordt nog teveel uitgegaan van het aanbod en niet van de vraag. Omdat er binnen Noord-Holland grote regionale verschillen zijn streeft de provincie ernaar dat iedere regio de kwaliteitseisen voor de eigen regio uitwerkt en nuanceert en daarmee een bijdrage levert aan het behalen van de geformuleerde kwaliteitsdoelstellingen.

In het Kwaliteitsmanifest komt een aantal kernpunten aan de orde:

Het provinciale Handvest is een doorvertaling van de ambities van het Rijk op het gebied van woonkwaliteit in Noord-Holland, die staan omschreven in het nationale Handvest Kwaliteit Wonen. Het provinciale Handvest is weer de basis voor verdere uitwerking naar regionale kwaliteits- of woonvisies. Begin volgend jaar wordt in een bestuurlijke start- bijeenkomst een begin gemaakt met de uitwerking van regionale kwaliteitshandvesten. (Bron: Prov. NH)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl