Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 11 mei 2001 Presentatie Duinparkplan in Den Helder

Den Helder - Woningstichting Den Helder heeft dinsdag 8 mei in De Kampanje de definitieve ontwerpen voor het Duinparkplan gepresenteerd. Het Duinparkplan maakt onderdeel uit van de herstructurering van het centrumgebied van Nieuw Den Helder. Eerder werden hiervoor de flats in de Falgabuurt al gesloopt. Voor de ontwikkeling van dit ambitieuze Duinpark calculeert Woningstichting een verlies van vijftien miljoen gulden in. De internationaal vermaarde stedenbouwkundige Ashok Bhalotra had de eer zijn plan officieel te presenteren (zie foto).

Het gehele plan zal, op mogelijk enkele marginale wijzigingen na, worden uitgevoerd zoals het nu ontworpen is. Voor één gebied geldt een uitzondering: het nieuwe winkelcentrum aan de stille kant van de Marsdiepstraat. Hier staat nu een nieuw winkelcentrum ingetekend, met daaromheen 34 aanleunwoningen voor senioren en 69 woningen in een woonzorgcomplex. Later in mei wordt aan de eigenaren van het Falga-winkelcentrum een laatste voorstel gedaan om te verhuizen naar de Marsdiepstraat. Hier kan alleen ja of nee tegen worden gezegd. Bij een 'nee' wordt dat plandeel opnieuw getekend met alleen seniorenwoningen en complex.

Rondom de Nicolaaskerk komen 43 woningen in de Nicolaashof te staan. Aan het water komen 23 geschakelde woningen. In het totale plan komen negen vrijstaande woningen. Het totaal aantal woningen is 134, waarvoor al 360 kandidaat-kopers zich hebben aangemeld. Er wordt verwacht dat de eerste paal begin 2002 de grond in kan.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl