Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 25 november 2013 Nieuwe films bij Ecomare

Ecomare logoBron: Ecomare - Bewonder de haringkoning in zijn eigen wereld. Of kijk mee met de bruinvissen in de Noordzee. Dat kan in de filmzaal bij Ecomare. Regelmatig wordt het filmprogramma aangepast. Deze week is dat weer gebeurd. Nu kun je na een bezoekje aan het levensechte model van de haringkoning in de tijdelijke expositie, in de filmzaal zien hoe het dier er zwemmend uitziet.

Geheimzinnige haringkoning

Wanneer je de haringkoning voor het eerst ziet zou je haast denken dat het om een fantasiebeest gaat. Zo sierlijk en kleurrijk en exotisch. Toch spoelden er enkele jaren geleden twee van deze bijzondere vissen aan, één op Texel en één op Vlieland. Opzetten kan nu eenmaal niet met vissen, maar een model afgieten wel.

Sinds kort heeft Ecomare een haringkoning in de expositie. Er is heel weinig bekend over deze diepzee vis, maar onlangs is er een unieke onderwaterfilm gemaakt van deze Haringkoning.

Kleinste tandwalvis van de Noordzee

De haringkoningfilm wordt afgewisseld met een film over bruinvissen in de Noordzee. Bij rustige zee heeft iedereen de kans een bruinvis te zien. Gewoon vanaf het land of misschien zelfs vanaf de veerboot naar Texel. Er leven zo'n 85.000 bruinvissen in ons deel van de Noordzee! Maar ze zijn schuw, dus het blijft bijzonder wanneer je er een spot. De nieuwe film in de filmzaal geeft een beeld van bruinvissen in het wild en de bruinvissen bij Ecomare.

Met dank aan

De haringkoningfilm is beschikbaar gesteld door Dr. Mark Benfield van Louisianna State University. De bruinvisfilm is gemaakt door studio BIB in opdracht voor stichting Kust & Zee en aangepast voor Ecomare. Beide films wisselen elkaar af tussen 10.00 en 16.30 uur in de filmzaal van Ecomare.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna