Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 04 september 2013 De dag van de dijk: beleef wonen onder zeeniveau op zaterdag 21 september 2013 (Wieringerwerf, Oosthuizen)

HHNK logoBron: HHNK - Zaterdag 21 september 2013 vindt de dag van de dijk plaats. Eén dag in het jaar waarop onze dijken centraal staan. Tijdens deze dag kunt u op twee plekken in Noord-Holland ervaren hoe we de dijken versterken en het land beschermen tegen het water.

dag van de dijk

Van 10:00 tot 16:00 uur bent u van harte welkom tijdens dit gratis evenement. Er is genoeg te doen voor jong en oud!

Locatie Wieringermeerdijk

Routebeschrijving: Bent u benieuwd naar de manier waarop wij de Wieringermeerdijk versterken? Altijd al eens gemaal Lely van binnen willen bekijken? Willen uw kinderen graag eens klimmen naar grote hoogte? Kom dan langs op de Dag van de Dijk en geef u op voor een vaartocht langs de Wieringermeerdijk en/of een rondleiding door gemaal Lely. De vaartochten bieden we samen met aannemer Gebr. van der Lee aan, die de dijk aan het versterken is. Tijdens de tocht hoort en ziet u alles over de dijkversterking.

Daarnaast is er voor de kinderen van alles te doen en te beleven: klimmen op een 7 meter hoge klimrots en met proefjes worden ze uitgedaagd om zelf te onderzoeken en te ondervinden wat het betekent om onder zeeniveau te wonen.

Lees meer over de dijkversterking, www.hhnk.nl/dijkversterkingen

Locatie Markermeerdijken

Routebeschrijving: Kom langs bij De Breek en ontdek het belang van een sterke dijk! U kunt verschillende proefjes doen. Getuige zijn van een grondboring, ontdekken wat de verschillende grondlagen vertellen over het gebied. Of maak een reis door de tijd langs de dijk. Twee verhalenvertellers nemen u mee door de geschiedenis, het heden en de toekomst van het gebied en de geplande dijkversterking. Alle activiteiten zijn geschikt voor de hele familie.

Iedere anderhalf uur start een wandeling (vanaf 10 uur) en ieder uur vanaf 12 uur een grondboring.

Lees meer over de dijkversterking op www.hhnk.nl/dijkversterkingen

We zien u graag tijdens de dag van de dijk!

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna