Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 23 mei 2013 Fietsklassieker Ronde van de Westfriese Omringdijk op 14 juli 2013

De http://rondevandewestfrieseomringdijk.nl/'>Ronde van de Westfriese Omringdijk is één van de fietsklassiekers bij Le Champion. Met zijn 800 jaar is de Westfriese Omringdijk een van de oudste dijken van ons land en de enige dijk ter wereld die tot monument is uitgeroepen.

De fietstochten op 14 juli 2013 voor prestatie- én recreatiefietser gaan over de hele dijk (130 km) of over deeltrajecten van 30 of 60 km.

Starten is mogelijk vanuit Alkmaar, Hoorn, Venhuizen en Kolhorn. De grote uitdaging van de Daikboekel is de ultieme uitdaging van veel prestatiefietsers.

De hele Ronde van 130 kilometer over de afwisselende Omringdijk met uitzichten op het water van het IJsselmeer, de historische VOC-stadjes, het boeiende Westfriese landschap en de duinen in het westen is een unieke beleving. Waarbij de Markerdijk tussen Hoorn en Enkhuizen na een grondige renovatie voor het eerst sinds lange tijd weer open is.

Inschrijving is daarnaast ook mogelijk voor deeltrajecten van 30 of 60 kilometer. Bij inschrijving moet de startplaats worden opgegeven alsmede de afstand waar men aan wil deelnemen. De voorinschrijving is geopend tot en met 30 juni 2013. Daarna kan met toeslag nog aan de start worden ingeschreven. (Bron: Westfriese Omringdijk)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna