Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 09 april 2013 Texel: Meierblissen mogen opgebouwd

Op 30 april 2013 worden op Texel traditioneel de meierblissen ontstoken. Vanaf zaterdag 6 april 2013 kunnen de particuliere en gemeentelijke meierblissen opgebouwd worden met schoon afvalhout, snoeiafval en slootruigte. De huidige locatie van de meierblis voor Den Burg vervalt.

De meierblis veroorzaakte te veel rook en stank voor omwonenden en bedrijven.

Momenteel wordt door de gemeente en de dorpscommissie gezocht naar een goed alternatief. De gemeente roept Texelaars op die een geschikte locatie voor Den Burg weten of aanbieden (buiten de bebouwing) contact op te nemen met de gemeente Texel via 14 0222.

Melden particliere meierblissen

Texelaars die vorig jaar ook een melding hebben gedaan en waar de situatie niet is gewijzigd kunnen volstaan met een melding per email naar gemeente@texel.nl.

Ze krijgen vervolgens de voorschriften per mail toegezonden. Nadat deze zijn geaccepteerd is de melding pas volledig.

De overige aanvragers kunnen het formulier aanvraag ontheffing meierblis (www.texel.nl) met de voorschriften afhalen bij de receptie van het gemeentehuis of downloaden vanaf de website www.texel.nl. Aanmelden kan tot en met vrijdag 19 april 2013.

Opbouwen meierblissen vanaf 6 april

De particuliere en gemeentelijke meierblissen kunnen weer opgebouwd worden vanaf zaterdag 6 april 2013. De meierblissen moeten buiten de bebouwde kom staan op voldoende afstand van bouwwerken; sloten en beplanting. Omwonenden, verkeer en dieren mogen geen hinder ondervinden van rook; as en vuurresten. Boven windkracht 5 mag de meierblis niet aangestoken worden.

Texelse traditie in ere houden

Storten en verbranden van schadelijke of gevaarlijke stoffen of voorwerpen is ten strengste verboden. Er mag geen geverfd- of behandeld hout; meubels; verlijmd plaatmateriaal; bedrijfsafval of stobben op de meierblis gestort worden.

Controle van de locaties

Als uit deze controle blijkt dat de (veiligheids)voorschriften niet in acht worden genomen, mag de meierblis niet branden. Er kan zelfs proces verbaal worden opgemaakt. De restanten van de meierblis moeten binnen drie weken na de meierblis volledig zijn opgeruimd. De gemeenschappelijke meierblissen worden door de gemeente ingericht en opgeruimd. Aanvragers voor particuliere meierblissen zijn zelf verantwoordelijk voor alle voorkomende werkzaamheden, waaronder het opruimen.

Gemeenschappelijke meierblissen

Dorp Locatie
De Koog voormalig SVV terrein tegenover kustpark aan de Bosrandweg. Opbouwen vanaf zaterdag 13 april 2013 tussen 09.00 - 18.00 uur. Storen van meierblisafval buiten deze periode en tijden is niet toegestaan
Oudeschild Redoute, op de gemarkeerde plaats, 1 km. voorbij Oudeschild richting Pontweg, rechts in de berm
Oosterend hoek Nieuweschild/Fanneweg
Den Hoorn Stolpweg, op de gemarkeerde plaats
De Cocksdorp Stengweg, op het opslagterrein van het Hoogheemraadschap
De Waal naast Spangerweg 10 op de gemarkeerde plaats
't Horntje achter het fietsenverhuurbedrijf, op grond van Rijkswaterstaat
Polder 't Noorden geen meierblis
Den Burg (nog) geen locatie beschikbaar

(Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna