Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 08 maart 2013 Gemeenten Noordkop betreuren faillissement Regio VVV

De gemeenten in de Kop van Noord-Holland betreuren het faillissement van de regionale VVV.

Gedurende twee jaar zochten de gemeenten samen met de VVV naar een oplossing voor de financiële problemen. De Noordkop-gemeenten vinden het zeer spijtig voor de VVV en haar medewerkers dat dit niet is gelukt en de VVV faillissement heeft moeten aanvragen.

In de loop van 2012 begon de VVV, na aandringen van de gemeenten, met structurele veranderingen en stelde daarvoor een visiedocument op. De VVV heeft geprobeerd de kosten terug te dringen maar is er niet in geslaagd de organisatie tijdig aan te passen aan de huidige marktomstandigheden.

Jan Bouwes, voorzitter van de stuurgroep VVV, geeft namens de drie gemeenten aan dat de VVV van oudsher een belangrijke partner was voor de promotie van het gebied. "Het zou mooi zijn als het merk VVV voor de regio behouden blijft. De taken en activiteiten die de VVV voor de gemeenten deed, zullen toch doorgang moeten vinden. Na de rechterlijke uitspraak zullen wij een plan van aanpak klaar moeten hebben."

De Regio VVV Kop van Noord -Holland verzorgde het gastheerschap, de bevordering van het toerisme en de toeristische promotie in de gemeenten Den Helder, Hollands Kroon en Schagen. Deze drie kopgemeenten hadden hiervoor een samenwerkingsovereenkomst voor de periode 2010 tot en met 2013 afgesloten. De afspraken ten aanzien van de inzet van het budget van de gemeenten zijn vastgelegd door middel van prestatieafspraken. Aangezien de VVV niet meer aan haar verplichtingen richting de gemeenten kan voldoen, is de subsidie met onmiddellijke ingang stopgezet.

De gemeenten en de VVV zijn vanaf 2012 in overleg hoe de gebiedspromotie van de Kop van Noord-Holland na de huidige contractperiode vorm moet krijgen. Deze opdracht komt nu voor de gemeenten in een stroomversnelling. Op de korte termijn hechten de gemeenten eraan dat de lopende projecten en activiteiten zoveel mogelijk doorgang kunnen vinden. Op dit moment wordt druk bekeken wat er mogelijk is en hoe dit, in samenwerking met andere partijen waaronder het bedrijfsleven, kan worden opgepakt. (Bron: Gemeente Schagen, Hollands Kroon)

)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna