Cultuur, Sport & Recreatie : 29 Mei 2006 Excursie naar de ZeeVerse Vismarkt op zaterdag 17 juni
Op zaterdag 17 juni organiseert de afdeling Utrecht van Slow Food Nederland een excursie naar de ZeeVerse Vismarkt. Slow Food is een onafhankelijke organisatie van, voor en door lekkerbekken, koks, kritische consumenten, eetgekken, ambachtelijke producenten, hobbykoks: kortom, iedereen die lekker eten en drinken belangrijk vindt .De speerpunten van Slow Food zijn:
Smaak: behoud en ontwikkeling van diversiteit aan smaken, biodiversiteit, authentieke productiewijzen, kleinschalige productie.
Cultuur: bewaren van tradities en eetcultuur in de vorm van seizoensproducten en - gerechten en de sociale functie van eten .
Kennis: van ingrediënten, kwaliteit en bereidingswijzen als basis om te kunnen genieten, smaakontwikkeling en smaakeducatie.
Meer informatie over de excursie, www.slowfood.nl en www.versevis.nl/ (bron: ZeeVerse Vismarkt)
Overig nieuws van vandaag
- Rampenoefening bij de NAM
- Nieuwe fiets- en kanoroute officieel in gebruik
- Ondernemers voor de klas
- Nieuw innovatieprogramma richt zich op kansrijke kunststofsector
- Resultaten gezamenlijke handhavingactie bedrijventerrreinen in Schagen
- Rioolwerkzaamheden Haffelderweg starten na Pinksteren (Texel)
- Excursie naar de ZeeVerse Vismarkt op zaterdag 17 juni