Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 29 Oktober 2003 3,8 miljoen euro voor cultuur en breedtesport

Gedeputeerde Staten (GS) willen in totaal € 3,8 miljoen uit de Una-gelden besteden aan 3 projecten binnen het programma Sociale en Culturele Infrastructuur.

Het gaat om het EBH-terrein in Haarlem, het museum van de psychiatrie Pest- en Dolhuys in Haarlem en Sportinfrastructuur Noord-Holland. Eerder was al € 740.000,- uitgetrokken voor de bouw van een Regionaal Historisch Centrum voor West-Friesland in Hoorn en restauratie van de Fortsluis bij Kudelstaart.

Het programma heeft als doel de sociaal en culturele infrastructuur in Noord-Holland te verbeteren door een samenhangende uitwerking van een aantal speerpunten op sociaal en cultureel gebied.

Sportinfrastructuur Noord-Holland: € 1,5 miljoen

Sportservice Noord-Holland ontvangt deze bijdrage voor de uitvoering van zijn projectplan 'sportinfrastructuur Noord-Holland' voor de regio's Kop van Noord-Holland, West-Friesland, Zaanstreek-Waterland en Zuid-Kennemerland. Sportservice Noord-Holland werkt aan regionale servicepunten voor gemeenten en sportverenigingen om de breedtesport te stimuleren.

Overige gehonoreerde projecten zijn:

Procedure

Provinciale Staten zal in haar vergadering van 8 december aanstaande verzocht worden in te stemmen met het voorstel bovengenoemde projecten te honoreren. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna