Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 26 Maart 2003 Exposities bibliotheek gemeente Niedorp

In de maanden maart en april zijn er in bibliotheek 2 exposities te zien:

Peter De Lang is 60 jaar en woont sinds 25 jaar in Lutjewinkel,. Hij maakt letterlijk en figuurlijk kunst-tussen-de bedrijven-door. Als zelfstandig ondernemer is hij altijd bezig met kunstzinnige zaken zoals sieraden en gipsen beelden maken. Schilderen doet hij van jongs af aan.Voorheen veel gouaches, maar na een huisbrand duurde het even voor hij de schilderkwast weer hanteerde. Nu werden het grotere acrylschilderijen. "Het onderwerp zet ik in grote lijnen op papier.

Daarna volgt de uitdaging om door vorm en kleur betekenis te geven aan het onderwerp. Wegschilderen, toevoegen, overmak en en opnieuw beginnen. Een zaak van geven en nemen. Inspiratie genoeg. De wereld om mij heen, maar ook dichtbij, de polder de sloten de eindeloze velden en verten…" zo omschrijft Peter zijn werk. Schilderen is voor hem een uitvlucht en tegelijkertijd een toevlucht. Het spelen met veel kleur vorm en inhoud iets scheppen door intuďtie en gevoel is voor hem de belangrijkste drijfveer. Volgens Peter moet een afbeelding iets te zeggen hebben. Een emotie, boodschap of gedachte overbrengen. Het kan daarom even duren voor een schilderij af is.

In de vitrine beeldend kunstenares Rina Floris. Haar gevoelens en ervaringen zijn herkenbaar in haar werk dat intuďtief ontstaat "Beeldend scheppen, het onzichtbare wordt zichtbaar gemaakt, zo ervaar ik mijn werk". Voelen zonder de vorm aan te raken. Wat doet vorm met gevoel. Welke emotie brengt het teweeg? Ontroering, afschuw, spanning, verwondering of verstilling. Een idee wat 'ergens ' aanwezig is, komt via de geest en handen tot vorm in de materie. Zo'n vormmaker is zij. Het machtige proces van het scheppen. Men kijkt en voelt de wisselwerking tussen beeld en het innerlijke van de waarnemer. Het proces is gereed. Het onzichtbare is zichtbaar gemaakt.

Ze werkt graag met klei. Het materiaal heeft alles te maken met 'natuur'. Klei luistert niet naar je. Klei verandert zodra je er een duim in zet en heeft pas vaste vorm gekregen op het moment dat het uit de oven komt. "Dat mijn werk de toeschouwer mag stimuleren, motiveren tot genot en communicatie…" (Bron: Gemeente Niedorp)

Meer evenementen in de regio Kop van Noord-Holland kunt u natuurlijk op de website van de Regio VVV vinden, www.vvvkopvannoordholland.nl.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna