Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 22 Januari 2003 Gedeputeerde Neef opent Museumdag Noord-Holland

Op 24 januari om 9.00 uur aanstaande opent cultuurgedeputeerde Enno Neef de provinciale Museumdag Noord-Holland in theater De Vest in Alkmaar.

Musea spelen een belangrijke rol in het toegankelijk maken en houden van ons provinciaal cultuurbezit. Met ruim 200 musea (inclusief Amsterdam) is Noord-Holland goed bedeeld.

De belangrijkste doelstellingen van het provinciaal museumbeleid zijn kwaliteitsverbetering en versterking van de samenwerking op het gebied van cultuurparticipatie, educatie en cultuurbehoud. Met subsidies aan musea voor investeringen in de vaste presentatie en behoud en beheeromstandigheden en het tijdelijk inhuren van professionele ondersteuning wil de provincie de kwaliteit van de musea handhaven en verbeteren en de vernieuwing van museale activiteiten stimuleren.

Verder vult het door de provincie Noord-Holland gesubsidieerde steunpunt Museaal & Historisch Perspectief Noord-Holland (MHP) een taak op het gebied van museumondersteuning.

Gedeputeerde Neef wil zich tijdens de Museumdag op de hoogte stellen van wat er leeft bij de musea, hoe er over het provinciaal museumbeleid (de subsidiemogelijkheden en MHP) wordt gedacht en zou graag suggesties horen voor het toekomstig museumbeleid in de komende cultuurperiode 2005-2008.

Informatie over musea in de Provincie Noord-Holland kunt u vinden op het Museumplein Noord-Holland.

Meer evenementen in de regio Kop van Noord-Holland kunt u natuurlijk op de website van de Regio VVV vinden, www.vvvkopvannoordholland.nl.

(bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna