Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 15 december 2017 Regels voor tijdelijke reclameborden in de gemeente Schagen

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Driehoeksborden rondom lantaarnpalen zijn vanaf 1 januari 2017 2018 niet meer vrij plaatsbaar in gemeente Schagen. De wildgroei leidde tot te veel klachten en overlast. Voortaan is het plaatsen van deze borden weer gebonden aan regels.

Zowel bij de gemeenteraad als bij de gemeente kwamen veel klachten binnen over de driehoeksborden. Het zijn er te veel, ze staan er te lang en er staat bedrijfsreclame op. Burgemeester en wethouders van Schagen hebben daarom op 5 december 2017 nadere regels vastgesteld voor het plaatsen van deze tijdelijke reclameborden op of aan de openbare weg. Burgemeester Van Kampen: "Zulke borden zijn bedoeld voor gebeurtenissen met een tijdelijk karakter, zoals bijvoorbeeld evenementen en acties voor goede doelen. En alleen plaatselijk."

Geen driehoeksborden, wel sandwichborden

Met ingang van 1 januari 2017 2018 geldt dat het plaatsen van driehoeksborden niet meer is toegestaan. Het plaatsen van sandwichborden mag wel. Voor het plaatsen daarvan hoeft geen vergunning of ontheffing te worden aangevraagd, maar er moet wel drie weken van tevoren een melding worden gedaan. Het formulier dat voor de melding moet worden gebruikt, staat op de Internetpagina van de gemeente.

Wie sandwichborden op of aan de weg wil plaatsen, moet rekening houden met de volgende beperkingen:

Aan een melding zijn geen kosten verbonden.

Meer informatie op www.schagen.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl