Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 29 juli 2016 Ecomare heeft dit jaar opnieuw goud ontvangen voor de duurzame bedrijfsvoering

Ecomare logoBron: Ecomare - Het gouden niveau werd uitgereikt door Green Key, een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven. Aan dit keurmerk is te zien dat wij er alles aan doen om de druk op natuur en milieu te minimaliseren. Daarmee gaan we net een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. Het certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen zijn doorgevoerd, hoe hoger het niveau.

Eisen

Om de Green Key te krijgen moet aan een groot aantal eisen worden voldaan. Er wordt bijvoorbeeld gelet op afvalscheiding, verantwoorde inkoop en terugdringen van het energieverbruik en bevordering van de betrokkenheid van medewerkers en bezoekers bij duurzaamheid.

Meest verantwoorde keuze

Ecomare voldoet al jaren aan het hoogste niveau van de eisen en optionele maatregelen. Medewerkers Yerko Hankmann en Floortje Zijm zorgen er in hun functie als milieucoördinator voor dat er bij het maken van keuzes steeds de meest verantwoorde optie wordt gekozen. Zo is een van de auto's vervangen door een elektrische auto en wordt de temperatuur in het museum geregeld via warmte/koude opslag. We zijn er trots op dat onze inspanningen op dit gebied ook dit jaar weer zijn beloond met de Gouden Green Key.

Meer weten?

Op de website van Green Key - www.greenkey.nl/watisgreenkey - kun je meer lezen over dit keurmerk.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl