Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 21 maart 2001 BOB: Bedrijfsverzamelgebouw

Het concept voor het bedrijfsverzamelgebouw voor koeling en bewaring speelt in op de ruimtebehoefte die op veel kwekerijbedrijven bestaat. Accountants uit de bloembollenwereld hebben BOB geadviseerd een plan te ontwikkelen waarbij kwekers kunnen participeren in de exploitatie van het gebouw op basis van een appartementsrecht.

In de praktijk betekent deze structuur, dat participerende kwekers eigenaar worden van een unit die volgens hun richtlijnen (o.a. voor wat betreft volume en technische uitrusting) in het geheel wordt ingepast. Verwacht wordt dat een dergelijke investering meer waardevast is dan bouwen op het eigen bedrijf. De marktwaarde van een koel- en bewaarcel zal na verloop van jaren beslist hoger zijn dan de agrarische waarde bij een bedrijfsoverdracht.

Het bedrijfsverzamelgebouw krijgt een prominente plek op het service-centrum in Hollands Bloementuin. Momenteel wordt onderzocht of er mogelijkheden zijn het gebouw qua management te koppelen aan een soortgelijke voorziening, die momenteel wordt voorbereid door een marktpartij. Deze partij staat ook open voor een vorm van integratie, waarbij het 'openbare' koel- en preparatiebedrijf en de units van kwekers in één complex opgaan.
Geïnteresseerde kwekers wordt gevraagd hun interesse kenbaar te maken bij BOB. Vanzelfsprekend is dit geheel vrijblijvend. Met deze kwekers kan gedetailleerd verder worden gesproken over de wenselijke vorm en omvang van dit project.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl