Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 26 Juni 2006 Nieuwe injectie voor het Startersfonds

Een aantal jaar geleden is een Startersfonds voor het MKB in de Kop van Noord- Holland gevormd met als doel (door)startende ondernemers financieel een steuntje in de rug te geven bij het oprichten van hun bedrijf. Het initiatief is genomen door de Provincie Noord-Holland en het Regionaal Economisch Stimuleringsprogramma Kop & munt. HLB Schippers Accountants Fiscalisten Juristen steunt het initiatief en heeft recent opnieuw een bijdrage van 7.500 in het fonds gestort.

Deze financiŽle inbreng wordt twee keer verdubbeld, een keer door de provincie en een keer door Kop & munt. Het fonds beschikt nu dus weer over 22.500 en kan hiermee aan verschillende startende ondernemers subsidie verstrekken.

Het aantal startende ondernemers in de Kop van Noord-Holland is relatief gering in vergelijking met andere delen van de provincie. Startende ondernemingen zijn van belang omdat zij voor werkgelegenheid zorgen en daardoor de economie flexibel houden; nieuw

ondernemerschap heeft namelijk veel dynamiek en potentie! Kop & munt wil, met hulp van de provincie en marktpartijen, innovatie en ondernemerschap in de Kop bevorderen. Met dit doel is het Startersfonds opgericht.

Maximaal Ä 5.000

Een (door)startende ondernemer die zich wil vestigen in de Kop van Noord-Holland kan maximaal Ä 5.000 subsidie aanvragen. De financiŽle ondersteuning is bedoeld om de uitgaven die in de beginfase worden gemaakt, overzichtelijk te houden. De subsidie dekt nooit meer dan 50% van de kosten voor het opstellen van (haalbaarheids)rapporten en marktonderzoeken die noodzakelijk zijn om leningen te kunnen afsluiten. Banken en andere financiŽle instanties vragen namelijk om dit soort basisinformatie.

HLB Schippers Accountants Fiscalisten en Juristen beoordeelt de subsidie-aanvraag. Gelet wordt ondermeer op de marktpotentie van het plan, de tijd waarbinnen het idee gerealiseerd kan worden, de hoogte van de investering, de verwachte groei van de werkgelegenheid, de levensvatbaarheid van het bedrijf en de kwaliteit van het ondernemerschap.

Folder Startersfonds

Bij het projectbureau Kop & munt kan de folder van het Startersfonds opgevraagd worden, e-mail www.kopenmunt.nl, zie onder downloads rapporten en brochures. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met mevrouw Groenhuizen-Bais of de heer Van Leur van HLB Schippers Accountants Fiscalisten en Juristen, tel. 0223-628284.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl