Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 15 november 2016 Tweede onderzoek naar minder regels in Hollands Kroon

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Begin 2015 schrapte de gemeenteraad 70% van de regels uit de Algemene plaatselijke verordening (Apv). We willen graag weten hoe het nu gaat zonder die regels. Wat merkt u ervan? En wat vindt u van de leefbaarheid in de gemeente? Dat onderzoeken we samen met de Radboud Universiteit Nijmegen. Heeft u onlangs een brief van ons ontvangen om mee te doen aan dit onderzoek en de vragenlijst nog niet ingevuld? Wilt u dat dan alsnog doen? Uw input is zeer belangrijk voor de uiteindelijke resultaten. Alvast bedankt!

Drie rondes van onderzoek

De Radboud Universiteit onderzoek samen met ons in drie rondes hoe inwoners minder regels ervaren. De eerste ronde was na de zomer van 2015. De inwoners die de vragenlijst toen hebben ingevuld, hebben onlangs een brief ontvangen om mee te doen aan de tweede ronde van het onderzoek. In 2017 volgt de derde en laatste rond van het onderzoek. Daarna kunnen er conclusies getrokken worden over de effecten van minder regels.

Wat is de Apv?

Algemene plaatselijke verordening (Apv) is het eigen gemeentelijke wetboek voor openbare orde en veiligheid. Veel dingen die voorheen in de Apv stonden, kunt u volgens ons prima samen regelen. Vaak doet u dat ook al. Ook waren er regels, die niet meer gebruikt werden. Daarom hebben we 70% van deze regels geschrapt.

Grote zaken die belangrijk zijn voor veiligheid en bij gevaar staan nog steeds in de Apv. Meer informatie over de verkorte Apv vindt u op www.voordeeenvoordeander.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl