Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 1 december 2000 En waterschap in Hollands Noorderkwartier

Per 1 januari 2003 moet er in Noord-Hollands Noorderkwartier n all-in waterschap zijn. De bestaande waterschappen Hollands Kroon, Westfriesland, Groot-Geestmerambacht, het Lange Rond en De Waterlanden en het hoogheemraadschap van Uitwaterende Sluizen in Hollands Noorderkwartier zullen dan zijn samengevoegd. Het college van GS heeft besloten de procedure daarvoor te starten. De waterschappen onderschrijven het advies van de stuurgroep 'Waterschapsbestel Noorderkwartier, voor de vorming van n all-in waterschap voor het gebied boven het Noordzeekanaal. In het zuidoosten van Noord-Holland is eerder al het all-in hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht gevormd.

Samenvoeging van de waterschappen betekent onder andere dat de lasten in het ene waterschap omlaag en in het andere omhoog zullen gaan.

Schaalvergroting van de waterschappen staat in het collegeprogramma 1999-2003 en zal bijdragen aan verdere ontwikkeling naar een duurzaam en doelmatig watersysteembeheer in onze provincie. De statencommissie Milieu, Water en Groen behandelt het voorstel op 14 december a.s. (Bron Prov NH)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl