Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 4 oktober 2000 De TESO en Den Helder

TEXEL/DEN HELDER -De Teso neemt in 2005 een grotere boot in de vaart. Dit zal ongetwijfeld gevolgen hebben voor de vervoersstroom en het opstelterrein in Den Helder. De nieuwe boot zal straks 320 auto’s vervoeren. De grotere boot zal ook een aanpassingen op Texel vragen: een bredere havenmond, bredere aanlegfuiken en het verplaatsen van de stoplichtinstallatie naar de Pontweg.

De grotere boot zal ook flinke gevolgen hebben voor de verkeersstroom in Den Helder. Nu al zijn er flinke problemen als de boot leegstroomt. Omdat ook de marine via de Binnenhaven Den Helder in- en uitgaat, is goed voorstelbaar dat het straks een nog groter probleem zal zijn. Ook de Oude Rijkswerf Willemsoord zal per dag duizenden bezoekers moeten trekken, die allemaal lans dezelfde route moeten. Wellicht dat het plan van de Stichting Stelling Den Helder voor een Transferium uit de kast kan worden gehaald. Het lijkt dé oplossing voor veel problemen.

Op termijn wil de Teso verhuizen naar een nieuwe haven aan het Balgzand. Wethouder R. Waltmann van Den Helder vindt het daarom raadzaam nu al te kijken naar de mogelijkheden daarvan en een eventuele bespoediging van de gehele verhuizing. Ook zou de marine meer gebruik moeten gaan maken van de zogenaamde Zuidpoort, tegenover de afslag naar Breezand.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl