Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 31 januari 2018 Noord-Holland investeert in bushaltes voor iedereen - subsidie aanvragen tot 17 mei 2018

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De provincie Noord-Holland wil dat er meer bushaltes toegankelijk worden voor mindervaliden. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een geleidenstrook voor blinden of slechtzienden of een goede aansluiting van het perron op de bus, waardoor de instap veilig is.

De provincie stelt hiervoor 3 miljoen euro beschikbaar. Zo wordt het openbaar vervoer in Noord-Holland voor iedereen toegankelijk. Noord-Holland wil hiermee stimuleren dat het openbaar vervoer voor zoveel mogelijk reizigers aantrekkelijker en bereikbaarder wordt.

Basiscriteria voor toegankelijke bushaltes

Bushaltes zijn er in alle vormen en maten: van een paal op de stoep tot een modern overstappunt met verschillende haltes. Om toegankelijk te zijn moet een bushalte voldoen aan een aantal basiscriteria, zoals de minimale hoogte van het perron en de breedte van de halte.

Een mooi voorbeeld van een toegankelijke halte is de bushalte Westergracht in Haarlem. Hier is het perron groter gemaakt voor reizigers in een rolstoel en zijn er geleidenstroken aangebracht voor blinden en slechtzienden.

Regeling

Met de subsidie helpt de provincie andere wegbeheerders om hun bushaltes toegankelijk te maken. Dit kan door bij het aanleggen van nieuwe bushaltes, of bij het aanpassen van bestaande, rekening te houden met de basiscriteria voor toegankelijkheid.

Wegbeheerders in Noord-Holland kunnen subsidie aanvragen via de 'Uitvoeringsregeling subsidie verbetering toegankelijkheid bushaltes Noord-Holland 2018'. Het maximale subsidiebedrag is € 30.000,- per bushalte en kan tot 17 mei 2018 worden aangevraagd.

De regeling is voor zowel bestaande als nieuwe bushaltes. Alle informatie staat in het subsidieloket.

Meer informatie op www.noord-holland.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl