Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 11 januari 2018 Feestelijke opening Harenkarspelweg op 19 januari 2018 (nieuwe oost-west verbinding tussen de dorpen Warmenhuizen en Tuitjenhorn)

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Vrijdagmiddag 19 januari 2018 om 16.30 uur openen Gedeputeerde Elisabeth Post en wethouder Sigge van der Veek de nieuwe Harenkarspelweg. Deze feestelijke handeling verrichten zij op de nieuw aangelegde rotonde Oostwal-Harenkarspelweg, nabij sporthal Harenkarspel.

De Harenkarspelweg, voorheen de Ontbrekende Schakel genoemd, is de nieuwe oost-west verbinding tussen de dorpen Warmenhuizen en Tuitjenhorn. Omdat het verkeer straks vanaf de Dergmeerweg over deze weg naar de Veilingweg kan rijden, worden de historische Kalverdijk en de Koorndijk ontlast. Dat was het streven van veel inwoners van Tuitjenhorn. Onder de genodigden bevinden zich inwoners en ondernemers die zich hebben ingezet om aanleg van deze nieuwe weg mogelijk te maken. Belangstellenden zijn uiteraard welkom om de officiële opening bij te wonen.

Het programma begint bij sporthal Harenkarspel met ontvangst voor genodigden om 15.30 uur. Dan volgt een korte wandeltocht naar de rotonde en vindt daar de opening plaats om 16.30-16.45 uur. Als het weer heel slecht is, worden vooraf de inleidingen door de Gedeputeerde en wethouder binnen in de sporthal gehouden.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl