Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 04 februari 2016 Schagen: Inwoners geven tips over verbetering openbaar vervoer

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Veel inwoners van de gemeenten Schagen hebben gereageerd op onze vraag naar tips voor Connexxion, die bezig is met de dienstregeling voor volgend jaar. We vroegen wat zij voor de dienstregeling 2016 -2017 als verbeteringen zouden willen zien. Voorwaarde was wel dat er geen budget is voor uitbreiding van de voorzieningen.

Over de honderd reacties kwamen binnen toen we op 13 januari 2016 de vraag stelden.

Veel dank daarvoor. De meeste mensen (95) kwamen met het advies om een rechtstreekse busverbinding tussen Petten en Schagen te maken. Het is wel duidelijk dat deze wens sterk leeft.

Samengevat zijn de andere verzoeken en adviezen als volgt:

Ook kwamen reacties binnen van volledig tevreden mensen over de buurtbus 406 Schagen - Waarland. Mensen die graag Petten opgenomen willen zien in de route van buurtbus 411 en inwoners die twee keer per uur een bus van Schagen naar Warmenhuizen (3 reacties) willen.

Wij als gemeente staan achter de verzoeken voor betere aansluitmogelijkheden.

Ook het verzoek om een rechtstreekse verbinding tussen Petten en Schagen is ons bekend. Sterker nog, in het verleden vroegen wij dit ook zelf aan Connexxion, mede op verzoek van de dorpsraad. Een buslijn geeft versterking op de economische en toeristische ontwikkelingen in kustdorp/badplaats Petten. Ook het aanleggen van een extra bushalte bij Vezet in Warmenhuizen staat al een aantal jaren op het wensenlijstje van de gemeente, omdat dit bedrijf dit zelf ook al een aantal jaren aangeeft en het bedrijf een belangrijke regionale werkgever is.

Alle wensen zijn doorgegeven aan het college van burgemeester en wethouders, die dit zullen overbrengen aan Connexxion. Connexxion zal dit met haar opdrachtgever bespreken. Dit is de provincie Noord-Holland.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl