Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 21 september 2009 Start aanleg fietspad langs Burgerweg tussen de Grote Sloot en de Westfriesche Omringdijk

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier start maandag 21 september 2009 met de aanleg van een nieuw fietspad langs de Burgerweg tussen de Grote Sloot en de Westfriesche Omringdijk. Begin oktober wordt ook de Burgerweg zelf opgeknapt en verbreed. De weg wordt periodiek afgesloten voor het doorgaande verkeer. De werkzaamheden duren tot het eind van het jaar.

De werkzaamheden aan de Burgerweg zijn eerder dit jaar uitgesteld omdat er nog geen overeenstemming was over het definitieve trace voor het fietspad. Nieuwe inzichten over het gemaal langs de Burgerweg heeft het hoogheemraadschap doen besluiten dat de aanleg van het fietspad in twee delen wordt geknipt. Het eerste deel - tussen het gemaal en de Westfriesche Omringdijk - wordt nu aangelegd. Het overige deel - tussen het gemaal en het Zwanenplein zal medio 2012 worden aangelegd, nadat de functie van het gemaal is gewijzigd.

Het hoogheemraadschap start maandag 21 september met de aanleg van een nieuwe afvoerbuis door de weg en vult de sloot langs de weg op met zand. In het voorjaar van 2010, nadat het zand is gezakt, brengt het hoogheemraadschap asfalt aan op de zandaanvulling. Dan wordt ook een nieuwe brug over de poldersloot bij het gemaal gemaakt.

Gelijktijdig met de aanleg van het fietspad wordt ook de Burgerweg zelf opgeknapt. De weg is te smal en in slechte staat van onderhoud. De verbreding en de eerste asfaltlagen brengt het hoogheemraadschap nog in 2009 aan. In het voorjaar van 2010 volgt de laatste asfaltlaag.

Vanaf 21 september zal voor een aantal werkzaamheden, zoals het vervangen van de afvoerbuis, het aanbrengen van zand en het aanbrengen van asfalt, de weg afgesloten worden voor doorgaand verkeer. De omleiding zal worden aangegeven met borden. De werkzaamheden duren tot het eind van dit het jaar.

Meer informatie over het werk en de omleidingen is te vinden op de website van het hoogheemraadschap: www.hhnk.nl bij de rubriek 'Bij u in de buurt'. (Bron: Gemeente Niedorp)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl