Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 02 september 2009 Werkzaamheden kruispunt Schootenweg / Kievitstraat in Den Helder van start

Binnenkort starten de werkzaamheden voor de herinrichting van het noordelijkste deel van de Schootenweg en het kruispunt Schootenweg / Kievitstraat / Fazantenstraat. Donderdag 3 en vrijdag 4 september 2009 worden hiervoor als eerste de spoorrails uit het wegdek van de Schootenweg gehaald. Hiervoor is het noodzakelijk om wisselend een weghelft af te sluiten voor het verkeer. Verkeersregelaars leiden het verkeer langs de werkzaamheden.

Het weghalen van de rails en het opvullen van het wegdek is de voorloper van de werkzaamheden aan het kruispunt Schootenweg / Kievitstraat / Fazantenstraat. Vanaf maandag 7 september 2009 starten de werkzaamheden voor de herinrichting van dit kruispunt.

Wat gaat er gebeuren?

De herinrichting van het laatste deel van de Schootenweg en het kruispunt bestaat uit het vervangen van de klinkers door asfalt. De vrijliggende fietspaden die nu langs de Schootenweg liggen, reiken straks tot aan de Kievitstraat. Ook komt er een verbeterde fietsoversteek bij de Kievitstraat naar de Schootenweg. Daarnaast komt ter hoogte van het afvalbrengstation een opstelstrook naast de rijbaan waar voertuigen, bij grote drukte, kunnen wachten zonder dat zij het doorgaande verkeer hinderen. Het kruispunt word zo ingericht dat het verkeer vanaf de Schootenweg automatisch de Kievitstraat inrijdt. De aansluiting met de Fazantenstraat wordt hieraan ondergeschikt.

Doorstroming blijft redelijk

Net als de reconstructie in 2005 is deze herinrichting zeer ingrijpend voor de verkeersafwikkeling. Niettemin probeert de gemeente Den Helder dit gedeelte van de Schootenweg zoveel mogelijk open te houden voor al het verkeer. Het verkeer wordt langs het werkterrein geleid. Houd er dus rekening mee dat de doorstroming minder goed is.

Ondanks deze inspanningen gaan zich zeker momenten voordoen dat de weg voor een korte tijd voor bepaald verkeer of een bepaalde rijrichting wordt afgesloten. Dit wordt dan tijdig aangegeven met gele verkeersborden. De verwachting is dat de werkzaamheden ongeveer twee en een halve maand gaan duren. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl