Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 05 augustus 2009 Winnaar ontwerpwedstrijd 'De Verbinding' bekend

Een nieuwe verbinding voor voetgangers en fietsers op de Westfriese Omringdijk. Hiervoor hebben Rein Hofstra en Ben de Croock een ontwerp gemaakt en daarmee de ontwerpprijsvraag 'De Verbinding' gewonnen.

Ten noordwesten van Schagen (tussen Schagen en Schagerbrug) is de Westfriese Omringdijk doorbroken. Om ontwerpideeën te krijgen voor een nieuwe verbinding heeft Kunst en Cultuur Noord-Holland in opdracht van de provincie Noord-Holland en de gemeente Schagen een ontwerpprijsvraag georganiseerd. De inzendingen van beeldend kunstenaars, ontwerpers, architecten en liefhebbers tonen aan dat het eeuwenoude monument springlevend is.

Winnaar in de categorie publieksprijs is Ben de Croock. De Croocks Floris V brug werd gezien als het meest zorgvuldig uitgevoerde voorstel dat de verbinding in beeld brengt. Hierbij heeft hij rekening gehouden met het specifieke karakter van de dijk en de omgeving. Vanwege het hoge aantal stemmen van het publiek, ontvingen ook de studenten van Toegang tot Kunst een prijs.

De boogbrug van Rein Hofstra werd als beste professionele ontwerp gekozen. Het ontwerp van een duurzaam pontje van Ellen Holleman werd ook geselecteerd. Beide ontwerpen worden op financiële en functionele haalbaarheid onderzocht.

De vakjury is enthousiast over de hoge kwaliteit van de inzendingen. Verder is de jury tot de conclusie gekomen dat creatieve oplossingen voor de overbrugging van het kanaal veelal stuiten op technisch bijzonder lastige oplossingen, die op termijn de nodige problemen en onderhoudskosten zouden kunnen opleveren.

Kijk ook op www.westfrieseomringdijk.nl voor meer informatie. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl