Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 10 juni 2009 Rapport revitaliseringsplan Beverkoog: Noordelijke ontsluiting levensader Beverkoog

ALKMAAR - Het bedrijventerrein Beverkoog is toe aan een opwaardering. Door het ontbreken van een noordelijke ontsluiting neemt leegstand toe en dynamiek af. Bedrijven in het noordelijk deel overwegen niet te investeren, omdat de bereikbaarheid nog steeds ondermaats is. De situatie kan positief worden beïnvloed door investeringen in infrastructuur, intensiever ruimtegebruik en ontwikkeling van markante herkenningspunten. Dat is in grote lijnen de uitkomst van het 'Revitaliseringsplan Beverkoog' dat Bureau BRO uit Boxtel heeft gemaakt in opdracht van de projectgroep Revitalisering Beverkoog.

De Beverkoog is van groot belang voor de regionale (HAL) economie: 4.000 mensen hebben er hun werk bij ruim 500 bedrijven. Toch is er steeds meer leegstand en komt de kwaliteit van het terrein in het gedrang. In het plan is de situatie onder de loep genomen en worden tal van aanbevelingen gedaan. Zo wordt de noordelijke ontsluiting opnieuw naar voren gebracht. Maar liefst 70 procent van de respondenten van een enquête onder Beverkoog ondernemers, geeft aan dat een noordelijke ontsluiting van essentieel belang is voor de toekomst van het terrein. Veel leveranciers, klanten en personeel komen uit noordelijke richting naar de Beverkoog toe. Zij rijden nu telkens vele kilometers om.

Ambities

De ambities in het plan zijn helder. Door de juiste impulsen te geven, moeten er tussen nu en 2015 circa 750 tot 1000 arbeidsplaatsen bijkomen. Ook moet gezamenlijk beheer, exploitatie en parkmanagement worden opgepakt. Beverkoog moet een waardevaste, duurzame en zichzelf steeds vernieuwende aantrekkelijke vestigingsplaats voor bedrijven zijn tot ver in de 21ste eeuw.

Het plan wordt woensdag 10 juni 2009 besproken tijdens de openbare vergadering voor ondernemers van de Beverkoog. Daarna komt er een overleg tussen de ondernemers van de Beverkoog, Ondernemend Alkmaar en de gemeente Alkmaar waarbij de wensen van de ondernemers en aanbevelingen uit het plan worden besproken.

Projectgroep

De projectgroep Revitalisering is een samenwerking van Ondernemend Alkmaar, bedrijvenvereniging Beverkoog, Gemeente Alkmaar, Ontwikkelingsbedrijf NHN en de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland. Het rapport is mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van de provincie Noord-Holland en andere financiers.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl