Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 01 April 2009 Provincie Noord-Holland investeert in abri's bij bushaltes

Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland willen investeren in het wachtcomfort bij de bushaltes. Het streven is om de komende jaren bij alle bushaltes in Noord-Holland Noord, Haarlem-IJmond en Gooi en Vechtstreek een abri te plaatsen. Om te beginnen bij de 500 meest gebruikte bushaltes, waar nu nog geen abri staat. Gedeputeerde Staten willen voor deze 500 haltes een bedrag van ruim € 6 miljoen beschikbaar stellen. Provinciale Staten moeten dit voorstel nog goedkeuren.

Reizigers kiezen sneller voor de bus als er een schone en beschutte abri is bij een bushalte. Van de ruim 3800 bushaltes in de concessiegebieden Noord-Holland Noord, Haarlem-IJmond en Gooi en Vechtstreek zijn er naar schatting 2200 zonder een abri.

GS willen een bedrag van € 6,15 miljoen beschikbaar stellen voor het plaatsen van 500 abri's op de meest gebruikte haltes in Noord-Holland, waar nu nog geen abri staat. Tegelijkertijd zal het perron bij deze haltes toegankelijk worden gemaakt voor minder-validen. De exacte locaties van de haltes waar de abri's worden geplaatst zijn na de zomer bekend. Een groot deel van de bushaltes zijn in beheer van gemeenten. Daarom treedt de provincie ook met hen in overleg om te kijken welke haltes aangepakt kunnen worden. Ook de consumentenorganisaties worden hierbij betrokken.

In 2011 moeten de eerste 500 abri's bij de haltes geplaatst zijn. Naar verwachting zullen die zich verspreid door heel Noord-Holland bevinden. Voor de aanpak van de overige 1700 haltes moeten de financiën nog geregeld worden. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl