Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 01 April 2009 Bomen verplaatst voor fietspad langs het Noorderlicht en de Dergmeerweg

Begin van dit jaar is de tijdelijke basisschool aan de Remmerdel in Warmenhuizen geopend.

Om de kinderen uit Tuitjenhorn op een verkeersveilige wijze naar deze school toe te kunnen laten fietsen, heeft de gemeenteraad van Harenkarspel al vorig jaar besloten een vrijliggend fietspad langs het Noorderlicht en de Dergmeerweg, vanaf het Noorderlicht tot de Remmerdel, aan te laten leggen.

Fietsers komende uit Tuitjenhorn kunnen via de parallelweg langs het Noorderlicht, over het op te waarderen voetpad, via de Windhoos en Corona over het nieuwe fietspad naar de tijdelijke school rijden. Voor het opwaarderen van dit voetpad naar fietspad is het noodzakelijke dat de bomen langs dit voetpad 4 à 5 meter naar het oosten verplaatst worden. Omdat verplanten maar in bepaalde tijden van het jaar mogelijke is, zullen deze bomen binnen 4 weken worden verplaatst. Volgens de flora en faunawet is het kappen van beplanting tussen april en half juli niet toegestaan (kans op broedende vogels). Daarom zal tegelijkertijd de beplanting voor Corona nr. 6 worden weggehaald om hier het fietspad op de Corona aan te kunnen laten sluiten.

De werkzaamheden voor de aanleg van het fietspad en het plaatsen van een brug bij Corona nr. 6 moeten nog worden aanbesteed. Zodra de aannemer bekend is die de brug en het fietspad aan gaat leggen, zal dit en de exacte startdatum alsmede de werkwijze gepubliceerd worden en worden de definitieve tekeningen ter inzage gelegd. Volgens de huidige planning zal met de aanleg van de brug en het fietspad na de bouwvak (10 augustus) worden gestart, begin oktober zal dan het werk gereed zijn. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl