Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 10 Juli 2006 Boetes voor vrachtwagens wegens overgewicht

Bij een controle eind juni zijn 10 vrachtwagens beboet wegens overgewicht. De provincie Noord-Holland, het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en de regio politie Noord-Holland hebben gezamenlijk een controle op de Westfrisiaweg (N302 tussen Hoorn en Heerhugowaard) uitgevoerd. De actie wordt ook ingepland op de N242 (Heerhugowaard) en de N201 (Hoofddorp).

Boetes en afladen

Twee motorrijders van de politie plukten de vrachtwagens van de weg en brachten ze naar het provinciaal steunpunt in Hoorn. Op het steunpunt werden de as- en voertuiggewichten gemeten en vastgelegd. De meetresultaten werden vergeleken met de gegevens van het kentekenbewijs. Bij overgewicht volgde een boete of maatregel. Dat betekende veelal dat de wagen (gedeeltelijk) afgeladen moest worden.

Bij 8 vrachtwagen werd overgewicht op de assen geconstateerd. Dat liep op tot 23 %. Bij 2 vrachtwagens werd overgewicht geconstateerd tussen 8 en 20 %.

2 miljoen extra kosten

Overbelading betekent een overbelasting op het wegdek, dat niet berekend is op dergelijk zwaar verkeer. Dat veroorzaakt veel materiŽle schade en economische schade i.v.m. oponthoud op de weg wegens reparaties. De provincie Noord-Holland besteedt ca. 2 miljoen per jaar extra aan onderhoud veroorzaakt door overbelading.

Het aantal en de ernst van de overtredingen zijn aanleiding om de controles vaker en op meerdere locaties in Noord-Holland uit te voeren. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl