Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 15 augustus 2013 Mosselzaad op bodem van de waddenzee valt tegen

De mosselzaadval op de bodem van de waddenzee valt tot nu toe tegen op de bekende 'mosselhotspots'. Dit constateert de bemanning van de Waddenunit na een inspectietocht.

De Waddenunit controleerde de afgelopen dagen de volgende locaties: Visjagersgaatje, Zuidwest, Breesem, Omdraai, Doove Balg, Molenrak, Breezanddijk, Vlieter en het Inschot. Alleen in het Inschot is nieuw fijn mosselzaad (met Zeesla erop, zie foto) gevonden en voor de rest van de " hotspots" (nog) niets.

Het seizoen is erg laat dit jaar, dus mogelijk dat er nog zaadval komt. Maar tot nu toe is de mosselzaadval 2013 op de bodem, in tegenstelling tot de resultaten bij de mosselzaadinvanginstallaties, geen topper.

Mosselzaadinvanginstallaties

Een aantal mosselkwekers (BRU 40, YE 42, YE 83, YE 157, YE 27, YE 79, WR 10) is deze week begonnen met het oogsten van het nieuwe mosselzaad vanaf de mzi's gelegen in het Malzwin, Vogelzand (nabij Texel) en in de Zuidmeep (nabij Terschelling). Schipper Bote Teerling van de YE 42 vertelde dat het mosselzaad ongeveer 1800 in een busje is aan het Vogelzand, terwijl het mosselzaad in het Malzwin iets fijner is ca. 2500 in een busje.

Het fijne mosselzaad wordt uitgezaaid op de percelen in de Vlieter, Texel, Inschot en nabij Terschelling. (Bron: Programma Naar Een Rijke Waddenzee).

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl