Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 24 juli 2013 PWN vraagt Texel: verminder waterverbruik - Extra water via tankwagens

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - PWN vraagt bewoners en gasten van het eiland Texel nadrukkelijk om verstandig om te gaan met het drinkwater. Texel wordt zoals bekend op dit moment van drinkwater voorzien via één leiding, die - zoals uit onderzoek blijkt- in prima staat is. Om de watervoorziening op peil te houden, worden posters en flyers met bespaartips ingezet zodat iedereen kan meehelpen het watergebruik te beperken.

Als het langdurig warm is tijdens de zomer, gebruiken we met zijn allen meer water dan normaal: om te drinken, de tuin mee te sproeien, extra te wassen en te douchen, etc. De weersverwachting is dat de temperatuur voorlopig hoog zal blijven. Attent zijn op je watergebruik is nodig.

Burgemeester Francine Giskes onderstreept deze boodschap van PWN nog eens: " Net als elders in Nederland draaien waterbedrijven overuren om de vraag naar water te kunnen bijbenen. Ik vertrouw erop dat iedereen, inwoners en gasten, de adviezen van PWN ter harte neemt. Het is immers in ieders belang dat de watervoorziening op peil blijft."

Even wat minder water gebruiken...

Minder water gebruiken lastig? Dat valt reuze mee!

Mogelijk lagere waterdruk vanwege het zomerse weer

Door de hoge temperaturen van de afgelopen dagen wordt momenteel meer water verbruikt. Op piekuren kan als gevolg hiervan de waterdruk lager zijn dan men is gewend.

Op vrijdag 28 juni 2013 is geconstateerd dat er een lek in één van de twee zinkers (waterleiding onder water) is gevonden die van Den Helder naar Texel het drinkwater transporteert. Dit heeft geen consequenties voor de kwaliteit van het drinkwater en het dagelijkse waterverbruik op Texel, omdat de watertoevoer via de andere zinker volledig kan worden geregeld.

PWN onderzoekt momenteel de situatie en de gevolgen hiervan voor de reparatie. De oorzaak van de breuk is nog niet bekend. Om het uur wordt de scheepvaart op de hoogte gehouden van de losliggende leiding middels een scheepvaartbericht.

Extra water voor Texel

Met ingang van 23 juli 2013 voert PWN via speciale tankwagens extra drinkwater aan naar het eiland Texel. Twee keer per dag zullen 10 tankwagens met elk 30.000 liter drinkwater vanaf het vasteland de voorraadkelder in Den Burg gaan aanvullen. Lees het

Meer berichtgeving en tips vindt u op www.pwn.nl/texel

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl