Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 02 april 2013 Opening eerste kraanwatertappunt in Den Helder op vrijdag 5 april 2013

Vrijdag 5 april 2013 wordt het eerste kraanwatertappunt in Den Helder officieel geopend. De tap staat op aan de rand van het stadspark, tegenover de ingang van Albert Heijn. Het is een initiatief van de gemeente Den Helder in samenwerking met waterleidingbedrijf PWN.

Om 14.00 uur nemen wethouder Suzanne den Dulk en Harry Buyten van PWN de tap officieel in gebruik. Iedereen is van harte welkom om aanwezig te zijn bij de opening. De eerste watertappers die na de opening langskomen, krijgen een bidon aangeboden door PWN.

Officieus vulden inwoners en bezoekers van Den Helder al een maartse week lang hun waterflesje bij dit tappunt en gaven daarmee aan dat in een behoefte wordt voorzien. Vanwege de late vorst is het tappunt verwijderd. Terugplaatsing gebeurt daags voor de opening. In steeds meer steden komen openbare watertappunten. De gemeente wilde ook in Den Helder graag een kraanwatertappunt in de openbare ruimte. Gemeenteraadslid Frans Klut (D66) was initiatiefnemer van dit kraanwatertappunt in het centrum van de stad.

Gezond en goed voor het milieu

Het drinken van kraanwater is gezond. Daarnaast stimuleren de gemeente en PWN met een watertappunt het navullen van bidons of flesjes. Dit is goed voor het milieu. Er hoeven minder flesjes te worden gekocht, waardoor er minder afval is.

Wethouder Suzanne den Dulk wijst op dit milieuaspect: "Dagelijks gooien we in Nederland 500.000 plastic flesjes weg, terwijl het kraanwater in Nederland tot het beste van Europa behoort. Met het kraanwatertappunt laat de gemeente zien dat ze een bijdrage levert aan een beter milieu." De plaatsing van het tappunt past dan ook goed bij in de duurzaamheidsdoelstelling van Den Helder.

Het kraanwatertappunt staat van ongeveer maart 2013 tot en met november 2013 in de openbare ruimte. In de vorstperiode haalt PWN het tappunt weg, controleert het en slaat het op tot de volgende lente. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl