Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 08 april 2010 Groen Geld bijeenkomst donderdag 28 april - Informatiebijeenkomst over startkapitaal voor groene ondernemers en informal investors

Heb jij een briljant idee om de wereld mooier te maken? Wil je daarvoor een bedrijf oprichten, of ben je al bezig en ben je op zoek naar startkapitaal? Dan zijn de Groen Geld bijeenkomsten de plek om te beginnen. Waar moet je aan denken bij financiering via informal investors? Hoe werkt informal investment in de praktijk? Op donderdag 28 april nodigen ODENH, New Energy Docks, MKB Haarlem en NEBIB je uit voor een voorlichtings- en kennismakingsbijeenkomst hierover.

Wat: Groen Geld Informatie Bijeenkomst
Thema: Energie duurzamer
Wanneer: 28 april van 15:15 tot 20:00 uur
Waar: Rabobank Haarlem en omstreken, Dreef 40, 2012 HS Haarlem
Voor wie: Informals, ondernemers, studenten.
Aanmelden: Gaat vrijblijvend op www.nebib.nl

Waarom Groen Geld bijeenkomsten?

Groen Geld bijeenkomsten zijn bedoeld om het ondernemen en investeren in duurzame en verantwoorde initiatieven te faciliteren. Groen Ondernemen wordt, nee, is gangbaar. Informal investors volgen vanzelf, als de groene initiatieven kansrijk worden. Groen betekent kwaliteit en lange termijn en dat is precies wat Informals zoeken. De initiatiefnemers slaan daarom de handen ineen om ondernemers en investors sneller te laten leren en van meer initiatieven een haalbare zaak te maken. In een Informele sfeer wordt aan de hand van voorbeelden en ervaringen uit de onderhandse kapitaalmarkt snel duidelijk, wat je per se wel en niet moet doen om resultaat te bereiken...

Deze Groen Geld bijeenkomst heeft als thema ‘Energie Duurzamer’. Naast meer algemene informatie over starten en informal investment kijken we naar de stand van zaken op dit gebied en geven starters de kans om hun ideeen te pitchen voor informal investors.

Heb jij een idee, ben jij opzoek naar startkaptaal en ga je de uitdaging aan je idee in 2 minuten aan de zaal te presenteren, stuur dan een mail naar

Programma:

De sprekers

Toon Buddingh, New Energy Docks

Toon Buddingh is als clustermanager bij New Energy Docks verantwoordelijk voor het aantrekken van duurzame startups naar Amsterdam Noord en het ondersteunen van een bedrijvencluster van duurzame bedrijven in Amsterdam. “Verandering begint waar veranderingsgezinden elkaar ontmoeten”

Teun Wagenaar Peer Plus

Teun Wagenaar is een van de twee oprichters van Peer+. Peer+ ontwikkelt, als spin-off van de Technische Universiteit Eindhoven, Smart Energy Glass. Dit elektronisch schakelbaar glas kan in een lichte, donkere of diffuse stand geschakeld worden en zichzelf van energie voorzien. Hierdoor kan fors op koel- en verlichtingsenergie bespaard worden. Het bedrijf is in de seed fase gefinancierd door leningen en subsidie en is nu bezig met een volgende ronde financiering.

Michel Hendriks, e2 Cleantech

Michel Hendriks heeft zijn sporen verdient als ondernemer en financieel ingenieur met een passie voor het klimaat. In 2008 richtte hij met 3 partners e2 Cleantech op, een fonds voor schone technologie. In e2 Cleantech komen alle drie zijn kwaliteiten bij elkaar. e2 Cleantech particpeert op dit moment in 4 bedrijven.

Ben Lacor, Nebib

Ben lacor: Sinds 1995 doend met Ondernemend Investeren en Investerend Ondernemen. Via de NeBIB gaat het over koppelen , informatie, trainingen en bijeenkomsten om te komen tot meer en betere participaties. Gelooft in en werkt aan een ondernemender Nederland, waarbij MVO, duurzaam en innovatief "normaal" zou moeten zijn.

Wie is wie?

ODENH

ODENH (het Ontwikkelingsfonds Duurzame Energie Noord-Holland) investeert in (door)startende ondernemers die grootse ideeen willen doorvertalen in een nieuw product of nieuwe technologie op het gebied van duurzame energie. Daarnaast bieden wij actieve support om uw idee ook commercieel groot(s) te maken. ODENH investeert in commerciele initiatieven op het gebied van: zonne-energie, windenergie, biobrandstoffen, waterkracht, geothermische energie, brandstofceltechnologie.

New Energy Docks

New Energy Docks richt zich op het tot stand brengen van een internationaal aansprekend kennis- en bedrijvencluster op het gebied van schone technologie en duurzame energie(transitie) op de Noordelijke IJ-oever van Amsterdam. New Energy Docks schept de voorwaarden voor ondernemende initiatieven en innovatieve bedrijven om te excelleren in het ontwikkelen en aanbieden van duurzame producten en diensten door het aanbieden van een verschillende vestigingsmogelijkheden in een inspirerende omgeving.

MKB Haarlem

MKB-Haarlem is de belangenorganisatie voor duizenden mkb-bedrijven in de regio. Als professionele ondernemersorganisatie worden we door 1700 mkb-ondernemers gesteund via het MKB-lidmaatschap. We richten onze inspanningen met name op onderwerpen en activiteiten die de spankracht van ondernemers- en brancheorganisaties te boven gaan, maar die voor goed ondernemen in Haarlem wel noodzakelijk zijn.

NEBIB

Nebib maakt zich sinds 1995 hard voor meer en betere participaties. Haar ambitie is ondernemers en investeerders met elkaar incontact te brengen, te matchen en te begeleiden, zodat Nederland steeds ondernemender wordt. Daartoe organiseert de Nebib onder andere beurzen, informatiebijeenkomsten en cursussen.

Contact

Voor vragen kan u contact opnemen met Arjen Hemelaar: , tel. 0651 211 834 (Bron: ATO Noord Holland)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl