Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 29 december 2009 Noord-Holland en Flevoland werken samen bij waterhandhaving

Toezicht en handhaving op de zogeheten 'Grote Zoete Wateren' wordt vanaf heden mogelijk gemaakt door een samenwerkingsverband tussen de provincie Noord-Holland en Flevoland.

Op 17 december 2009 tekenden de milieugedeputeerden Bart Heller (Noord-Holland) en Anne Bliek (Flevoland) een convenant waarin afspraken zijn gemaakt over toezicht en handhaving op hun delen van de Grote Zoete Wateren, op grond van de Natuurbeschermingswet. Flevoland heeft hierin een co”rdinerende rol.

Met de Grote Zoete Wateren worden het IJsselmeer, het Markermeer en de randmeren bedoeld. Door het samenwerkingsverband 'Grote Zoete Wateren' wordt de effectiviteit, efficiëntie en kwaliteit van toezicht en handhaving verhoogd. Naast de samenwerking tussen Noord-Holland en Flevoland zoals geformuleerd in het afgesloten convenant, wordt ook samengewerkt met andere provincies en hulpdiensten zoals de politie en de AID.

Aangezien het grootste gedeelte van het Grote Zoete Water in Flevoland ligt, oefent Flevoland namens Noord-Holland het toezicht en de handhaving van de Natuurbeschermingswet ook op het Noord-Hollands deel van de Grote Zoete Wateren uit. Ook is Flevoland verantwoordelijk voor het opzetten en co”rdineren van het samenwerkingsverband Grote Zoete Wateren. Noord-Holland betaalt hiervoor.

'Waterdichte' handhaving

Om te zorgen voor dekkende en voldoende handhaving, stellen de partijen een gezamenlijk handhavingsprogramma Natuurbeschermingswet op. Hierin staan onder andere een risicoanalyse met daaruit voortvloeiende prioriteiten, uit te voeren controles en de resultaten daarvan (zoals Proces Verbaal, dwangsom of officiële waarschuwing) en de geschatte inzet van personeel en materieel. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl