Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 23 september 2009 Noord-Hollandse deelname aan Europees windevenement groot succes

Bart Heller, gedeputeerde duurzame energie, kijkt terug op een succesvolle deelname aan de European Offshore Wind (EOW) beurs in Stockholm. Van 14 tot en met 16 september was hij met 17 Noord-Hollandse windenergiebedrijven op de beursvloer aanwezig in een speciaal 'Noord-Holland Paviljoen'.

Noord-Holland biedt gevestigde bedrijven een platform om zich tijdens de beurs internationaal te presenteren, maar hoopt ook nieuwe bedrijven uit binnen- en buitenland te enthousiasmeren voor vestiging in de provincie. Tijdens het EOW heeft Noord-Holland laten zien dat het sterk inzet op windenergie. "De beurs was voor ons zeer geslaagd. Noord-Holland viel op tussen de andere aanwezigen. Wij waren een goed voorbeeld van samenwerking tussen overheid en marktpartijen. Noord-Holland biedt als regio alle ingrediënten voor een goede offshore windindustrie; onder andere op het gebied van productie, infrastructuur en kennis," aldus een tevreden Heller.

Ook de bedrijven die op het Noord-Holland Paviljoen stonden zijn enthousiast over de deelname:

De heer Willem Smelik (Directeur Meewind): "De beurs was wat ons betreft een succes. Steeds blijkt op dit soort evenementen weer dat het heel goed is om je als Noord-Holland, trekker op het gebied van duurzaamheid, te profileren. Meewind is begonnen als een initiatief dat van meet af aan gesteund is door de provincie. Nu is dat, na participatie in het Belgische offshore windpark realiteit geworden, waar we heel trots op zijn. Op de EOW hebben we nieuwe (inter)nationale contacten opgedaan, evenals mogelijkheden om het burgerparticipatie concept† van Meewind misschien wel tot exportproduct te maken."

Mevrouw Karin Maat (Vice CEO Zeehaven IJmuiden N.V.): "Door deelname aan het Noord-Holland Paviljoen biedt de provincie Noord-Holland Zeehaven IJmuiden N.V. de mogelijkheid haar ervaring en bijzonder geschikte locatie voor de assemblage en installatie van offshore windmolens verder te profileren. Ook kunnen we zo contacten met bestaande relaties verder uitbouwen".

De heer Hans Cleijne (principal consultant bij Kema): "Hoewel wij niet direct een Noord-Hollands bedrijf zijn, bevalt de samenwerking met de provincie ons uitstekend. We hebben op de stand veel aanloop gehad, waarbij opviel dat het vrijwel steeds om serieuze contacten ging. Het is duidelijk dat er komende jaren veel gaat gebeuren wat betreft het bouwen van nieuwe windparken. De partijen die daarbij een rol gaan spelen bereiden zich nu goed voor en zoeken elkaar ook op, onder andere op de EOW".

EOW naar Noord-Holland!

De EOW is 's werelds grootste beurs op gebied van offshore windenergie. In 2011 vindt het evenement plaats in Nederland; in de RAI, te Amsterdam. De beurs wordt tweejaarlijks georganiseerd door de European Wind Energy Association (EWEA), een organisatie die zich sterk maakt voor het promoten van gebruik van windenergie. Ten opzichte van voorgaande jaren is de grootte van de beurs verdubbeld en groeit het aantal deelnemende bedrijven. Ondertussen zijn er zo'n 4.500 bezoekers, die terecht kunnen bij meer dan 300 stands op gebied van windenergie uit Europa, Noord-Amerika en Azië. Silvia Scheper (ATO), die in opdracht van de provincie deelname aan de beurs organiseert: "Zelfs bedrijven uit andere regio's, die nu nog zelfstandige stands hadden, benaderen ons of ze kunnen aanhaken bij het Noord-Holland Paviljoen. Ik kan dan ook niet anders zeggen dan dat de EOW een groot succes is, evenals het platform dat Noord-Holland hier biedt". (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl