Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 09 september 2009 Stichting Duurzaam Texel: Dag van de Duurzaamheid 9 september 2009

Dag van de Duurzaamheid

9 September 2009 is de Dag van de Duurzaamheid. Door heel Nederland worden duurzame initiatieven in het zonnetje gezet. Uiteraard ook op Texel. De afgelopen anderhalf jaar heeft een groep Texelaars in de TexelArena, onder begeleiding van Stichting Urgenda, een visie ontwikkeld die de duurzame ontwikkeling van het eiland bevordert. Deze visie wordt op de Dag van de Duurzaamheid gepresenteerd.

Visie

Met deze visie willen zij Texel leefbaar houden met voldoende ruimte voor economische ontwikke- lingen. Op een eiland met veel ondernemers worden natuurlijk al veel initiatieven genomen. Door het bundelen en richten van deze initiatieven kunnen deze elkaar versterken. De ontwikkelde visie, "Texel geeft Energie", vult het gemeentelijk beleid, onder meer verwoord in "Ruimte voor Ontwikkeling", aan en maakt dit verder concreet.

Dag van de Duurzaamheid

Op de Dag van de Duurzaamheid zal de TexelArena haar visie, "Texel geeft Energie", presenteren aan ondernemers, politiek en bevolking. Vanaf 19.30 uur is iedereen welkom in Question Plaza voor een presentatie van de drie ontwikkelingslijnen die in deze visie worden geschetst: "Echte Energie", "Oplaadstation Texel", en "Tested & Tried on Texel". Deze ontwikkelingslijnen zullen worden toegelicht met voorbeelden van concrete projecten.

Sjoerd Kuyper leest voor op Texel

Op basisscholen in heel Nederland wordt een verhaal voorgelezen, dat Sjoerd Kuyper speciaal voor deze gelegenheid heeft geschreven. Sjoerd Kuyper komt die dag zelf naar Texel toe. Hij zal zijn verhaal die ochtend voorlezen op vier Texelse scholen.

Stap op de Dag van de Duurzaamheid over op groene stroom!

Programma 9-9-9

Ochtend: Sjoerd Kuyper leest voor op vier basisscholen op Texel.

Middag: Gedeputeerde Bart Heller bezoekt Texel. Hij discussieert met wethouder Peter Bakker en leden van de TexelArena over de Texelse aanpak om een duurzame ontwikkeling op het eiland te bevorderen.

Avond: Presentatie "Texel geeft Energie"

20.00 uur, Question Plaza (zaal open 19.30 uur) Met onder andere:

Iedereen is van harte welkom tijdens het avond- programma. U kunt zich opgeven bij Stichting Duurzaam Texel per mail of telefonisch: (0222) 320 723. Meer informatie ook op www.duurzaamtexel.nl (Bron: Stichting Duurzaam Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl