Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 20 april 2009 Schoonmaakactie op het strand woensdag 22 april 2009

National Geographic Channel start woensdag 22 april samen met een groot aantal enthousiaste organisaties ‘de dag van de aarde’. Den Helder doet, net als een aantal andere gemeenten in Nederland, mee met deze landelijke schoonmaakactie van het strand. Dit is hard nodig, want er drijft ondertussen een hoeveelheid plastic in de zeeen met een oppervlakte van twee keer de Verenigde Staten van Amerika!

Plastic soep

Wij gooien plastic weg. Een deel van dat plastic belandt in het water. Dit zwerfvuil dobbert via de Waddenzee en de Noordzee naar de Stille Oceaan waar het getij tenslotte stilvalt. De plaats waar al het afval samen komt wordt ook wel de ‘plastic soep’ genoemd. Deze plastic soep is een bedreiging voor zowel het zeeleven als onze eigen gezondheid.

Helpt u mee?

Een gedeelte van het plastic dat nu in de zeeen drijft is afkomstig uit Nederland. Om het goede voorbeeld te geven, roepen wij iedereen op om te komen helpen het strand van Huisduinen schoon te maken. Hiermee voorkomen we dat al het vuil dat nu op het strand ligt in zee terecht komt. We hopen natuurlijk ook dat iedereen bewust wordt hoe groot het probleem ondertussen is.

Wie gaan er schoonmaken?

Het schoonmaken doen we natuurlijk niet alleen. Vanuit de gemeente komt wethouder Boskeljon helpen. De actie wordt verder ondersteund door acteurs uit ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ en ‘Onderweg Naar Morgen’. De organisatie probeert een van de acteurs naar Den Helder te krijgen. Of het lukt en wie het dan wordt is nu nog niet bekend.

Wanneer gaan we beginnen?

Het schoonmaken van het strand begint woensdag 22 april om 14.00 uur. De locatie is strandslag Huisduinen. We verzamelen bij Fort Kijkduin. De organisatie zorgt voor handschoenen en vuilniszakken. Rond 17.00 hopen we het strand dan schoon achter te kunnen laten. We hopen op een grote opkomst. Tot ziens op woensdag 22 april!

Meer info? Zie www.groenepoolster.nl en www.greendreamdistrict.nl (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl