Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 16 Maart 2009 Het startschot van D OWES - kick-off meeting 9 maart 2009

Met de kick-off meeting van maandag 9 maart 2009 is het Dutch Offshore Wind Energy Services (D OWES) project bekend gemaakt aan een breder publiek. Als initiator gaat ATO, samen met TNO, ECN, AMC T&T en Peterson SBS binnen het project een innovatief ICT-systeem ontwikkelen om het onderhoud van offshore windenergieparken zo efficient mogelijk te maken.

De focus bij de kick-off meeting lag op bedrijven die in potentie hun activiteiten uit kunnen breiden en toe kunnen spitsen op de offshore wind energie markt. Meer specifiek, op de realisatie van een beheer- en onderhoudsketen van offshore windparken vanuit de zeehaven Den Helder.

Mevrouw Kruisinga, gedeputeerde van Provincie Noord-Holland richtte zich op het gevoerde en te voeren beleid rondom (offshore) windenergie vanuit de Provincie Noord-Holland. Dat het D OWES project in lijn ligt met dit beleid bleek naast de toespraak, uit de cofinanciering die door de provincie voor dit project is toegekend. De opzet, de insteek en het doel van het D OWES project werd gepresenteerd door de heer Van Leersum, projectmanager D OWES. Vervolgens belichtte de heer Westra, General Manager We@Sea, Senior Consultant ECN de ontwikkelingen in een breder, Europees en nationaal perspectief. Een afsluitende presentatie van de heer Tompot, CEO van Peterson Control Union Group, bracht de ontwikkelingen weer terug naar Den Helder door aan te geven waarom zijn bedrijf mogelijkheden ziet om in te stappen in de offshore windenergie markt. Al met al, de presentatie van het project in een breder kader.

Een goede opkomst van bedrijven en organisaties welke van invloed zullen kunnen zijn op de realisatie van een beheer- en onderhoudsketen gaf de bijeenkomst een goede start. Ook de naderhand getoonde interesse door de verschillende partijen maakte de bijeenkomst een succes!

Het beoogde doel van het meerjarige R&D project D OWES is kennisontwikkeling en -deling op het gebied van remote controlled monitoring van offshore windparken. Hiermee wordt een eerste, maar cruciale stap gezet in de realisatie van een operationeel systeem en een keten waarmee turbinestilstand tegen minimale kosten kan worden gerealiseerd.

Focus gebieden in het D OWES project zijn:

De offshore windenergie marktontwikkelingen gaan hard, de markt groei zeer snel en de behoefte naar hoogwaardig beheer en onderhoud van offshore windparken op een efficiente en kosten effectieve manier zal in de nabije toekomst nog sterker toenemen. Huidige O&M kosten van offshore windenergie zijn te hoog en moeten dalen.

Geografisch gezien heeft Den Helder een zeer sterke uitgangspositie voor het onderhoud en beheer van parken die in de komende jaren gerealiseerd zullen worden. De benodigde infrastructuur is aanwezig, net als, of juist door de jarenlange praktijkervaring van logistieke offshore dienstverlening die Den Helder rijk is. (Bron: ATO Noord Holland)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl